Nacionalni junak uoči utakmice protiv Hrvatske: Po Akinfeevu nazvan mladunac stepskog orla i izrađen zlatnik

Foto: fah

Nakon što je obranama u raspucavanju uveo Ruse u četvrtfinale gdje ih u subotu očekuje Hrvatska, vratar ruske nogometne reprezentacija Igor Akinfeev u domovini doživljava niz počasti među kojima su izrada zlatnika i imenovanje mladunca stepskog orla po njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski sportski portal Sport Express donosi da je po Akinfeevu nazvan mladunac stepskoga orla izlegnut u moskovskom zoološkom vrtu, a izrađen je i zlatnik s prikazom njegove noge kako odbija loptu koju je u osmini finala pucajući penal uputio Španjolac Aspas.

Glavna ravnateljica moskovskog zooparka Svetlana Akulova izvijestio je o odluci o davanju imena piliću stepskoga orla u čast vratara i kapetana ruskog tima Igora Akinfeeva, a na portalu moskovskog gradonačelnika navedeno je da je taj predator, kako i Akinfeev, “obdaren oštrim vidom i munjevitim reakcijama”.

Dodaje se da su upravo te osobine pomogle ruskom vrataru u njegovim bravurama tijekom izvođenja penala na utakmici sa Španjolskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dičimo se uspjesima naše nogometne reprezentacije koji su ushitili cijelu zemlju i ujedinili srca milijuna ljudi. Moskovski zoopark jednostavno nije mogao ostati po strani”, izjavila je Akulova.

U čast Akinfeeva izrađen je i zlatnik. Na aversu je natpis “Akinfeevljeva noga – Moskva, 1.07.2018. Lužnjiki”.

Na pozadinu su dizajneri tvrtke Art Grani ugravirali ključne podatke o utakmicama ruske reprezentacije na SP-u, kao i natpis “Rusija 2018. Svjetsko prvenstvo 1/8” i “Moskva 01.07.2018”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.