Nadal bolji od Wawrinke, stigao da 300. pobjede na Mastersima

epa04979432 Rafael Nadal of Spain in action against Stanislas Wawrinka of Switzerland during their match in the Shanghai Tennis Masters at the Qi Zhong Tennis Center in Shanghai, China, 16 October 2015. EPA/ROLEX DELA PENA

Španjolac Rafael Nadal stigao je do svoje 300. pobjede (300-62) na ATP turnirima Masters 1000 serije kad je u petak u Šangaju s uvjerljivih 6-2, 6-1 svladao Švicarca Stana Wawrinku i probio se u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal je iskoristio brojne Wawrinkine pogreške i probleme s desnim ramenom koje je Švicarac osjetio već u dvoboju s Marinom Čilićem dan prije. Nadal je u ovoj godini zasada bez ijednog naslova na turnirima Masters 1000 serije na kojima je stigao do finala u Madridu, gdje ga je pobijedio Andy Murray.

Nadal je rekorder s 27 Masters naslova, ali mu u kolekciji nedostaje šangajski trofej. Na ovom je turniru jednom bio finalist, kad ga je 2009. godine u finalu svladao Rus Nikolaj Davidenko. Nadala u polufinalu čeka Francuz Jo-Wilfried Tsonga protiv kojeg vodi 8-3 u međusobnim dvobojima. Tsonga je u četvrtfinalu svladao Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 7-6 (6), 5-7, 6-4 nakon dva sata i 40 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.