Nagađanja: Hoće li Edin Džeko karijeru nastaviti u Manchester Unitedu?

Foto: fah

Prema pisanju nekih engleskih medija bosansko – hercegovački nogometaš Edin Džeko mogao bi karijeru nastaviti u Engleskoj, točnije Manchester Unitedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni engleski portali prenijeli su jutros informaciju koju je plasirao Corriere dello Sport, a u kojom se navodi kako je igrač Rome Džeko ponuđen Manchester Unitedu. Podsjetimo, bosansko – hercegovački nogometaš posvađao se s trenerom Rome Paulom Fonsecom te se smatra kako će zbog toga i napustiti Rim, bolje rečeno Romu i to u predstojeća dva dana. Dakle, do kraja zimskog prijelaznog roka. Nepoznato je u kojem će klubu nastaviti karijeru, spominje se nekoliko klubova, no zasad su sve to obična nagađanja.

Iako Džeko još uvijek ima najveće ambicije malo tko vjeruje da će takve ambicije i realizirati, svakako Manchester United spada u klub najvećih mogućih ambicija. Naravno, svakome je izazov s Unitedom pokušati osvojiti naslov prvaka Engleske.

Međutim, prema pisanju talijanskih medija najizglednije je da Džeko karijeru nastavi u Interu, za koju igraju i dva hrvatska reprezentativca Ivan Perišić te Marcelo Brozović. Postoji opcija o razmjeni igrača između Rome i Intera, dakle, Alexis Sanchez došao bi na Olimpico, a Džeko bi dobio priliku da se bori za naslov s milanskim klubom, kojem ove sezone ide vrlo dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glede Manchester Uniteda Džeko bi pojačao napad koji predvodi urugvajski nogometaš Edinson Cavani, a koji nije spreman za najveće napore i za svih devedeset minuta, kao i Anthony Martial, sjajan nogometaš, ali daleko od vrhunske forme. To je navodno razlog zbog kojeg bi klub s Old Trafforda mogao privremeno angažirati bosansko – hercegovačkog nogometaša, koji je u Manchester Cityju igrao četiri sezone te je osvojio u tom razdoblju čak pet trofeja.

U Romi je Džeko bio jedan od najboljih igrača te je postao kapetan spomenutog kluba, za koji je odigrao 224 utakmice i postigao 114 golova.

S druge strane neki se nadaju kako bi Džeko ipak mogao ostati u Romi, no prije toga vlastitom inicijativom mora izgladiti odnose sa Fonsecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.