Najbolji strijelci europskih prvenstava: Ronaldo ostao u lovu na Platinija

fah

Najbolji portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo nije uspio dostići Francuza Michela Platinija, vodećeg na ljestvici najboljih strijelaca u povijesti europskih prvenstava, no CR7 će imati još barem jednu utakmicu kako bi se barem izjednačio s legendarnim francuskim nogometašem i posrnulim predsjednikom UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uefa
Uefa

Nakon što je na ovom Europskom prvenstvu već oborio dva rekorda, portugalski majstor je protiv Poljske lovio i treći rekord. No, nije uspio.

Ronaldo je postao nogometaš s najviše nastupa na europskim prvenstvima (19), a postao je i prvi nogometaš koji je bio strijelac na četiri europska prvenstva. Dva je pogotka postigao na EP-u 2004., jednog 2008. godine, tri na Euru 2012. i dva u Francuskoj, odnosno ukupno osam golova.

Ronaldo je s ukupno osam golova na drugom mjestu ukupne ljestvice najboljih strijelaca u povijesti EP-a. Na vrhu je i dalje Michel Platini sa 9 golova, a sve ih je postigao na Euru 1984. godine, kada je predvodio Francusku do naslova prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UKUPNA LJESTVICA STRIJELACA:

9 – Michel Platini (Fra)

8 – Cristiano Ronaldo (Por)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7 – Alan Shearer (Eng)

6 – Zlatan Ibrahimović (Šve), Patrick Kluivert (Niz), Ruud van Nistelrooy (Niz), Nuno Gomes (Por), Thierry Henry (Fra)

5 – Wayne Rooney (Eng), Fernando Torres (Špa), Zinedine Zidane (Fra), Marco van Basten (Niz)…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IGRAČI S NAJVIŠE NASTUPA NA EP:

19 – Cristiano Ronaldo (Por)

16 – Lilian Thuram (Fra), Edwin Van der Sar (Niz), Gianluigi Buffon (Ita), Cesc Fabregas (Špa), Andres Iniesta (Špa), Bastian Schweinsteiger (Njem)

15 – Sergio Ramos (Špa), David Silva (Špa)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14 – Iker Casillas (Špa), Petr Čech (Češ), Philipp Lahm (Njem), Luis Figo (Por), Nuno Gomes (Por), Karel Poborsky (Češ), Zinedine Zidane (Fra)…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.