Najmoćniji ljudi svjetskog nogometa dogovaraju novo natjecanje: Hoće li to uništiti klubove diljem svijeta?

Foto: fah

New York Times iznosi nove detalje o Superligi. Navodno Florentino Perez – za kojeg se zna da je jedan od ključnih zagovaratelja Superlige i Gianni Infantino, predsjednik FIFA-e, čovjek koji bi trebao biti predstavnik svih klubova svijeta, sastali bi se kako bi raspravljali o budućnosti nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perez predlaže doslovno je pokretanje Superlige u kojoj bi igralo 20 najbogatijih klubova Europe, a svi bi došli iz Liga petice.

Međutim, Perez nije Superligu zamislio kao elitniju verziju Lige prvaka, nego ono što Perez predlaže je da tih 20 klubova izađe iz svojih nacionalnih liga, pišu Sportske novosti.

Motiv je sasvim jasan, jer Superliga bi imala mogućnost zanimanjem, tržišnom snagom pa i kvalitetom nadmašiti čak i lige kao što su NBA, ili NFL. A u toj ligi bi Real Madrid zarađivao višestruko više nego što zarađuje danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin žestoki protivnik pokretanje Superlige.

“Čuo sam o tom suludom planu. I ako je vjerovati izvješćima, ideja potječe od jednog predsjednika kluba, čak i ne vlasnika kluba. Teško mi je i zamisliti da bi netko složio sebičniju i egoističniju shemu od ove koja se navodno razmatra. To bi uništilo nogomet širom svijeta, tisuće igrača, milijune navijača, odnosno sve one koji neće biti u Superligi. A tih će biti jako malo”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.