Najstariji golferski turnir: Spiethu British Open

Foto: fah

Amerikanac Jordan Spieth (23) pobjednik je ovogodišnjeg izdanja najstarijeg golferskog turnira, British Opena, koji je ove godine održan na terenima Royal Birkdalea u Southportu blizu Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spieth je do svog trećeg “majora” u karijeri, 2015. je osvojio Masters i US Open, stigao s rezultatom od 12 udaraca ispod standarda kroz četiri dana natjecanja, odnosno s tri udarca prednosti ispred sunarodnjaka Matta Kuchara koji je završio kao drugoplasirani.

Uoči posljednjeg dana Spieth je imao tri udarca prednosti u odnosu na Kuchara te su njih dvojica igrala zajedno u nedjelju. Spieth je lošom igrom na prvih devet rupa dopustio Kucharu da ga dostigne da bi nakon 13. rupe Kuchar preuzeo i vodstvo s udarcem prednosti. No, uslijedio je nevjerojatan Spiethov niz, on je u sljedeće četiri rupe ostvario rezultat čak pet udaraca bolji od standarda (tri “birdiea” i jedan “eagle”) kojim je osigurao trijumf.

Treće mjesto zauzeo je 21-godišnji Kinez Li Haotong sjajnim nastupom u nedjelju kada je ostvario rezultat sedam udaraca ispod standarda te je turnir okončao sa šest udaraca ispod standarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI:
-12 Jordan Spieth (SAD)
-9 Matt Kuchar (SAD)
-6 Li Haotong (Kina)
-5 Rory McIlroy (VB)
-5 Rafael Cabrera-Bello (Špa)
-4 Marc Leishman (Aus)
-4 Matthew Southgate (VB)
-4 Brooks Koepka (SAD)
-4 Branden Grace (JAR)
-4 Alexander Noren (Šve)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.