Irski golfer Shane Lowry pobjednik British Opena

Foto: fah

Irski golfer Shane Lowry (32) pobjednik je British Opena, jednog od četiri najprestižnija svjetska turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lowry je do najveće pobjede u karijeri stigao ispred Engleza Tommyja Fleetwooda i Amerikanca Tonyja Finaua, dok je vodeći golfer svijeta Amerikanac Brooks Koepka bio četvrti.

Branitelj naslova Talijan Francesco Molinari zauzeo je tek 11. mjesto, a loše su se proveli i domaći favorit Rory McIlroy i američka zvijezda Tiger Woods.

Povijesna pobjeda 32-godišnjaka ističe se iz jednog vrlo važnog razloga – učinio je to na domaćem tlu. Zaboravite na razgraničenje između sjevera i juga ovog otoka: irski je jedan kada je u pitanju golf. Što se irskih ljubitelja golfa tiče, Royal Portrush je irsko golf igralište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moji roditelji su se žrtvovali kako bi ja jednog dana bio ovdje. Bez njih ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Zbog toga sam iznimno sretan što im večeras mogu dati ovaj trofej,” kazao je 32-godišnji Irac koji do sada na The Openu nikada nije bio bolje plasiran od devetog mjesta, dok s “Major” turnira ima drugo mjesto na US openu 2016. godine.

Lowry je tek peti irac koji je slavio na The Openu, a posljednji kojem je to uspjelo bio je Padraig Harrington 2008. godine. Stoga niti ne čudi sjajna podrška navijača koju je imao.

“Publika je bila nevjerojatna. Nisam se dobro osjećao. Pokušavate osvojiti Open u svojoj zemlji. Nevjerojatno je teško,” dodao je Lowry, trenutačno na 33. mjestu svjetske ljestvice. Međutim, na novoj ljestvici će skočiti na 17. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri najprestižnija turnira su Masters, US Open, Open championship (British Open) i PGA Championship. Nijedan igrač nije osvojio sva četiri turnira iste godine. Najbliži je bio Tiger Woods igrajući 2000. godine, a za osvajanje Grand Slama nedostajao mu je iste godine samo Masters Tournament.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.