Najuspješniji sportski projekt BiH: I dok slavi HŠK Zrinjski ne zaboravlja svoje male anđele!

Foto: Snimka zaslona

Jutro nakon burnog slavlja u Hercegovini, posebno Mostaru, nakon osvojenog naslova prvaka Zrinjskog grad spava mirno. Emocije su, naravno, i dalje prisutne, Zrinjski je s petom titulom u 15 godina koliko postoji zajednička liga Bosne i Hercegovine uvjerljivo najtrofejniji nogometni klub spomenute države. Klub u kojem igraju Hrvati, Srbi, Bošnjaci, klub u kojem je angžiran i dobar dio tamošnjih HDZ-ovaca, zbog čega jedan dio bosansko-hercegovačkih medija Zrinjski naziva projektom Hrvata, odnosno hrvatskog vodstva BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li tome tako ili se radi o mitovima onih koji uglavnom ne vole Zrinjski, a nema ih malo, nije ni važno, bitno je reći kako je Zrinjski kako organizacijski tako i tolerantnom atmosferom koja vlada u klubu primjer sportskog uspjeha na razini Bosne i Hercegovine, bez obzira što mu to neki nikad neće priznati. Već sad se u klubu okreću kvalifikacijama za Ligu prvaka, svjesni da će biti lakše ostvariti punu ravnopravnost Hrvata u BiH nego plasman u najelitnije klupsko nogometno natjecanje u Europi, što, naravno, ne znači da ne treba pokušavati, kao što se pokušavalo ranijih godina.

Jutro nakon velike fešte sliježu se dojmovi, suze radosnice su isplakane, feštalo se, ponešto i popilo,  no, neki trenuci ostaju u dugom sjećanju, pa tako i detalj sa sinoćnjeg slavlja kad su nogometaši Zrinjskog predvođeni kapetanom Perom Stojkićem i predsjednikom Denisom Lasićem nakon što su podigli pehar roditeljima malog anđela Luke Lovrića poklonili medalju i dres sa potpisima svih igrača. Radi se o ispunjenju obećanja koje je u Bijeljini kapetan Zrinjskog javno dao kada je rekao da će titulu posvetiti Luki, a nogometaši Zrinjskog su to učinili tako što su na proslavu izašli u majicama s njegovim likom.

Podsjetimo, osmogodišnji Luka Lovrić, zajedno sa svojom tri godina starijom sestrom Lanom, stradao je u padu sportskog zrakoplova koji se dogodio u Mostaru.  Naime, promotivni let prije nekoliko mjeseci koji je trebao biti nezaboravna avantura za brata i sestru Lanu (11) i Luku (8) Lovrić, te Armana Hadžiomerovića (8) i  Muhameda Sipovića (20) pretvorio se u tragediju, koja nikad nije niti će biti zaboravljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.