Nakon briljantne igre Kramarića u Dortmundu Bild se pita: ”Je li on arogantan ili cool”?

Foto: fah

Sjajni hrvatski reprezentativac, Andrej Kramarić, fenomenalnom igrom u Dortmundu protiv Borussije donio je veliku pobjedu svom Hoffenheimu. Četiri gola za svoju momčad zabio je Kramarić, od tih četiri tri su bila jedan ljepši od drugoga, dok je jedan gol Krama zabio iz kaznenog udarca. Igrom i realizacijom Kramarić je zadivio poslovično ne baš euforične njemačke medije.  Četvrti gol, iako je bio iz kaznenog udarca, također je bio poseban. Naime, hrvatski nogometaš je pogodio bez gledanja, što je nakon utakmice i sam priznao. Ima i onih koji tvrde kako je to zapravo podcjenjivanje protivnika, ali i neodgovorno ponašanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, takav je gol karakterističan za napadača Liverpoola Roberta Firmina. Naime, brazilski napadač ne puca jedanaesterce na takav način, no, ponekad tijekom igre puca ili lopte dodaje uz okretanje glave u drugom smjeru.

Nakon utakmice Kramarić je na svom Instagramu objavio fotografiju na kojoj puca jedanaesterac te je tagirao Firmina uz opis: “Strah? Ne.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Super je osjećaj zabiti četiri gola te završiti sezonu na šestom mjestu. Teško je pronaći riječi kojima bi se to opisalo. Takve stvari ne događaju se često u karijeri. Iznad svega, zahvalio bih svojim suigračima. Svi smo jako sretni što smo izborili plasman u Europa ligu. Nisam znao da sam prvi igrač u povijesti Hoffenheima koji je zabio četiri gola na jednoj utakmici. Nevjerojatan je osjećaj ispisati povijest. Za mene ovo nije bila lagana sezona zbog ozljeda, ali je zato sve ovo i slađe”, rekao je nakon utakmice hrvatski nogometaš.

O sjajnom Kramariću piše i njemački Bild, koji inače nije sklon hrvatskim nogometašima, još manje hrvatskim trenerima. Sjetimo se Nike Kovača. Naime, Bild je objavio članak o izvođenju jedanaesterca Kramarića uz naslov:

“Arogantan ili cool? Kramarić ismijao Borussiju penalom bez gledanja.” I Nijemci spominju već spomenutog Firmina, međutim, konstatiraju da čak ni on nikada nije pucao kazneni udarac bez gledanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.