Nakon Čilea, a uoči okršaja s Njemačkom, hrvatske rukometne legende oduševljene našom mladošću: ‘Vrhunski, nema razloga za brigu u budućnosti’

Foto: Snimka zaslona

Stručni komentatori RTL televizije, Mirza Džomba i Goran Šprem, inače nekoć i sami vrhunski rukometaši i osvajači brojnih medalja s Hrvatskom, oduševljeni su igrom hrvatske rukometne mladosti poslije pobjede rezervne reprezentacije protiv Čilea. Šprem i Džomba slažu se ipak kako momčad koju vodi Željko Babić ima prostora za napredak, što bi se moglo vidjeti možda već i protiv Njemačke u petak, u odlučujućoj utakmici u borbi za prvo mjesto u skupini, koje nudi lakši put do polufinala, ali i Francusku u samom polufinalu. Francusku koju mnogi smatraju nepobjedivom u ovom trenutku na njenom tlu, u njenoj dvorani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Vrhunski. Zadovoljan sam. Mladi igrači su reagirali sjajno i pokazali su da hrvatski rukomet nema razloga za brigu u budućnosti. Neki od njih poput Mihića odigrali su nerealno dobro. Dobili smo odličnog Musu, bekovi su se digli. Pokazali smo da imamo širinu, a to nam treba”, rekao je Mirza Džomba, nekoć fantastično krilo hrvatske reprezentacije. S Mirzom se složio i Goran Šprem koji je ustvrdio da su bekovi protiv Čilea odigrali fantastičnu utakmicu, ali je isto tako jasno da će za ono što dolazi trebati podići razinu igre za još jednu oktavu više, najmanje jednu.

”Glavno je da bekovi rastu. Iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje i to me raduje. Sad sve treba zaboraviti. Utakmica u petak protiv Njemačke bit će odlična generalka za ono što će uslijediti kad krene nokaut faza. Tada počinje sasvim drugačiji turnir u kojem će mentalna snaga doći više do izražaja nego fizička”,  poručio je Džomba, dok je Šprem konstatirao kako su golmani na visokoj razini. “Bitno je da nam vratari drže prosjek od 14, 15 obrana po utakmici”, tvrdi Šprem. Spomenimo da su glavni igrači Duvnjak, Horvat te Štrlek ipak dobili zasluženi odmor kako bi bili potpuno spremni za okršaj s Njemačkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

“To je dobro, no, za njih nakon petka više odmora nema, što su se odmarali, odmarali su se”, uglas su zaključile hrvatske rukometne legende. Obojica također smatraju kako je Njemačka jedna odlična momčad, 2016. godine jedina reprezentacija koja ima čak dvije osvojene medalje, zlato iz Poljske i broncu iz Rija s Olimpijskih igara, dok Hrvatska ima jednu, broncu iz Poljske prije gotovo godinu dana.

“Nijemci igraju vrhunski, puni su samopouzdanja, izbornik im se oprašta i sve će podrediti osvajanju medalje. Ipak, pokazalo se protiv Bjelorusije da ipak nisu mašina. S njima se da igrati i vjerujem da ih možemo dobiti”, poruka je Mirze Džombe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.