Nakon Dinama Španjolci izbacili i Arsenal: Villarreal i Manchester United u finalu Europske lige

Foto: fah

Villarreal i Arsenal večeras su odigrali uzvratni susret polufinala Europske lige. Na Emiratima je završilo bez golova, nakon čega se španjolska momčad, momčad koja je u četvrtfinalu izbacila Dinamo, plasirala u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u prvoj utakmici golovima Triguerosa i Albiola Villarreal je sebi stvorio dovoljnu zalihu za uzvrat. Za Arsenal je prošlog četvrtka gol dao Nicolas Pepe s bijele točke.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Gosti su bolje otvorili utakmicu, Nigerijac Chukwueze je već u petoj minuti opasno zaprijetio, ali je Leno uspio obraniti njegov udarac. U 23. minuti susreta njemački golman je bio na novim mukama, udarac Pareja je otišao tik iznad njegovog gola. Arsenal je uspio uzvratiti tri minuta poslije preko Aubameyanga čiji je udarac zaustavila stativa gola momčadi Villarreala. U prvom poluvremenu to je uglavnom bilo sve u ovoj ne odviše bogatoj utakmici.

Drugi dio susreta ponudio je s obje strane otvorenu utakmicu, Arsenal je napadao i bezglavo jurišao naprijed, a najbolje prilike su propustili Smith Rowe, Pepe i Aubameyang koji je u 79. minuti promašio možda i najveću šansu. Naime, skočio je Gabonac, nadvisio svoja dva čuvara i šutirao glavom, a loptu je na putu do mreže zaustavila, pogađate, stativa. Arsenal je do kraja pokušao sve, ali nije uspio ništa, nije zabio pogodak koji bi im bio dovoljan za finale protiv Manchester Uniteda. Naime, United je u drugom polufinalu izgubio od Rome sa 3:2, ali su zbog pobjede u prvom susretu od 6:2 Englezi prošli dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, finale Europa lige igrat će se u poljskom Gdansku 26. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.