Nakon dramatične borbe s Jelenom Janković Ana Konjuh ostala bez finala

Foto: fah

Ana Konjuh izgubila je meč (5:7, 6:7 (7:9)) polufinala WTA turnira u Guanzhou protiv srpske tenisačice Jelene Janković. Do poraza je došlo nakon velike drame u dva seta, drugi set pretvorio se u maraton u trinaestoj igri. Unatoč porazu najbolja hrvatska tenisačica još jednom je potvrdila dobro formu i uspon u karijeri budući da se radilo o ravnopravnom meču koji je isto tako mogao otići i na stranu Ane Konjuh. Janković je slavila nakon sat i vremena i 45 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu je Janković prvi put uzela servis našoj tenisačici za vodstvo od 3-1, a Konjuh je nakon toga, kod 4-2, propustila priliku vratiti servis. Međutim ipak uspijeva kasnije, Janković propušta tri set lopte i Konjuh je stiže na 5-5. Kod rezultata 6-5 za Srpkinju, Konjuh radi dvije dvostruke pogreške i Janković, nekada prva tensačica svijeta, prvi set dobiva sa 7-5.

Odmah na otvaranju drugog seta, Konjuh je napravila break. Vrlo brzo je opet uzela servis srpskoj tenisačici i povećala prednost na 4-1. Konjuh je čak imala priliku servirati za set, ali je Janković vratila oba servisa i izjednačila na  na 5-5. Srpska tenisačica tada dobija svoj set i dolazi u vodstvo od6-5, ali nakon toga 18-godišnja Dubrovkinja ipak uspijeva izboriti tie break.

Iako je Janković povela sa 3-0 na početku tie breaka, naša tenisačica osvaja pet uzastopnih poena i dolazi u vodstvo od 5-3. No, tada opet dolazi do pada koncentracije kod Konjuh,, Janković izjednačava i na kraju dobija i drugi set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konjuh je imala realizaciju prvog servisa 43 posto i napravila je šest dvostrukih grešaka, dok je Janković imala 61 posto. Naša je tenisačica osvojila 75, a Janković 79 od ukupno 154 poena.

Ovo je bio drugi susret između naše tenisačice, 54,. na WTA ljestvici i 31-godišnje Janković, 37. tenisačice svijeta, i druga pobjeda Srpkinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.