Nakon dugo vremena imaju veliku priliku, pa ipak ne štima: Što se to događa u Hajduku ?

Foto: fah

Dva dana oči najvećeg derbija hrvatskog nogometa na Poljudu ja dosta burno. Rezultatskih razloga za to nema, Hajduk igra vrlo dobar nogomet, uključio se nakon dugo vremena u bitku za naslov prvaka, a izborili su Splićani i finale Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba trofeja nadohvat su ruke Hajduka, no, do oba morat će istim putem – preko Dinama, što je i najpravednije. Naime, tko u tom velikom međusobnom srazu izađe kao pobjednik zaslužio je i nagradu. Berbu trofeja na kraju sezone, a u osvit Svjetskog prvenstva.

Iako u Hajduku s rezultatske strane mogu biti zadovoljni ipak se tresu temelji aktualne Uprave kluba, na čelu s predsjednikom Ivanom Kosom. Torcida već duže vrijeme nije u najboljim odnosima s predsjednikom, što su pokazali nedavno u otvorenom priopćenju kad su javno i eksplicitno zatražili njegov odlazak iz, kako dio medija piše, ”moralnih razloga.” Naime, ono što Torcida zamjera predsjedniku, a odnosi se na navodno ”čašćenje sudaca”, tiče se morala iz klupskog kodeksa, koji je upravo djelo navijača.

Ne treba to u ovom trenutku splitskom klubu uoči utakmice koja bi ovu sezonu, u slučaju pobjede nad Dinamom, odvela prema cilju u čije ostvarenje uoči sezone nitko nije vjerovao. Naime u ovom trenutku Dinamo ima pet bodova prednosti, Hajduk bi u slučaju pobjede ove nedjelje na Poljudu stigao na samo minus dva, što se itekako može stići.  Za prave navijače Hajduka u ovom trenutku stoga je manje bitno hoće li Kos otići za dva dana, tri dana ili će ipak ostati, u što sve manje ljudi vjeruje. Koga Torcida uzme na zub taj nema dugu budućnost na čelu Hajduka, pa ni u samom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, mjesec dana prije završetka sezone, koja ove godine zbog Svjetskog prvenstva završava nešto ranije, Torcida je izašla s optužbama na račun Ivana Kosa, optuživši ga da radi ono protiv čega se Torcida godinama borila.  Istina je kako se Torcida godinama bori protiv, kako tvrde, ”sudačkih nepravdi”, a sad im se dogodilo da i predsjednik njihovog kluba po restoranima časti nogometne suce. Drugim riječima, neki će reći kako se Torcida osjeća izdano, bez obzira koliko to možda bila teška riječ.  Ivanu Kosu to Torcida neće oprostiti čak i ako bude na čelu kluba koji će nakon dugo vremena na Poljud donijeti dvostruku kunu, prvenstvo i Kup.

Iako neki tvrde kako će Kos otići vrlo brzo, posebno ako Hajduk u nedjelju ne pobjedi Dinamo budući da im samo pobjeda odgovara kako bi uhvatili korak s zagrebačkim klubom uoči završnice, vjerojatnije je da će se sve prolongirati za kraj sezone. Dakle, tek nakon finala Hrvatskog kupa u Vinkovcima.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.