Nakon ljepotice na Anfieldu: Je li ljutnja Jürgena Kloppa posve opravdana?

Foto: fah

Nogometaši Liverpoola i Arsenala odigrali su jednu od općenito najatraktivnijih utakmica ove sezone u Europi. Naime, u čudesnoj i neizvjesnoj utakmici 4. kola engleskog Liga kupa Liverpool i Arsenal odigrali su 5:5, nakon izvođenja jedanaesteraca prvak Europe prošao je dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U spomenutoj utakmici dojam je kako je trener Liverpoola podcijenio protivnika s obzirom kako je Jürgen Klopp maksimalno izrotirao sastav te je tako pokazao da mu Liga kup ipak ove sezone nije na prvom mjestu liste prioriteta. Naime, njemački trener nakon osvajanja Lige prvaka prošle sezone ove želi i englesko prvenstvo, na dobrom je putu da to i naprave s obzirom da su trenutno na prvom mjestu Premiershipa ispred moćnog Manchester Cityja.

Pred Liverpoolom je Svjetsko prvenstvo klubova u Kataru, a to se natjecanje poklapa sa terminom sljedećeg kruga Liga kupa. Prema nekim medijskim napisima njemački trener bi iz Lige kupa što prije htio ispasti. Naravno, njemački trener tako nešto javno nikad ne bi izrekao.

Podsjetimo, četvrtfinale engleskog Liga kupa na rasporedu je 17. i 18. prosinca i igrači Liverpoola ne mogu u isto vrijeme biti nazočni u Engleskoj i biti u Kataru na natjecanju FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljutnja njemačkog trenera za mnoge je zbog toga opravdana.

“Mi nećemo ispasti žrtve takvog sustava i rasporeda. Odigrali smo u srijedu i željeli smo pobijediti. Ako nam ne nađu datum, jednostavno – nećemo igrati. Dogodit će se to da će Arsenal igrati u sljedećem kolu Liga kupa, ili tako ili ćemo mi predati utakmicu bez borbe”, kazao je Klopp te je dodao:

“Morate razmišljati o tim stvarima. Ako jedna momčad ne može biti na svakoj zadanoj utakmici u svakom natjecanju, onda se neke stvari moraju promijeniti. Nadam se da će se nakon ovoga zaista početi razmišljati o tome.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na kvalitetu Liverpoola, koji je u ovom trenutku jedan od najjačih klubova Europe i favorit Lige prvaka, gotovo je sigurno da će odigrati sedam utakmica u prosincu. Naime, postoji i velika mogućnost i za osmu utakmicu budući da prvak Europe ima realne šanse na SP-u klubova u Kataru igrati finale ili barem utakmicu za treće mjesto. U ovom trenutku Liverpoolov je raspored prenatrpan i ljutnja njemačkog trenera u svakom se slučaju, kako smo spomenuli, čini opravdanom.  Gdje u toj gužvi pronaći termin i za Liga kup?

Nakon posljednje reprezentativne stanke ove godine Liverpool od 23. do 30. studenog igra redom protiv Crystal Palacea, Napolija i Brightona, tri utakmice u sedam dana, nakon toga slijedi ”božićni mjesec” i čak sedam do osam utakmica u jednom mjesecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.