Nakon pobjede Poljske u Zenici protiv BiH: Poljaci pokazali da im je reprezentacija najvažnija…

Foto: fah

Reprezentacija Poljske sinoć je slavila u Zenici protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u sklopu 2. kola Lige nacija, bilo je 2:1 za Poljake.  Domaćin je poveo s bijele točke preko Hajradinovića, međutim, gosti su preokretom stigli do zaslužena tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice manje se govorilo o nogometu, a više o ljutnji čelnika Herthe iz Berlina, koji su bili bijesni na poljskog izbornika Jerzyja Brzęczeka, zato što je odlučio u Zenicu voditi napadača Krzysztofa Piateka. Naime, Hertha je tražila da Piatek na putuje u Zenicu poslije susreta protiv Nizozemke s obzirom kako je BiH na listi visoko rizičnih zemalja, a u odnosu na pandemiju koronavirusa, međutim, poljski izbornik je to odbio te je Piateka poveo u Zenicu iako će on po povratku u Berlin morati pet dana u izolaciju.

No sve se dodatno zakuhalo sinoć nakon što su u Herthi shvatili kako Piatek uopće nije ni igrao u Zenici protiv Bosne i Hercegovine te su poslali poruku Nogometnom savezu Poljske i pokazali koliko su bijesni zbog takve odluke poljskog izbornika, koji je pokazao koliko mu je zapravo nacionalna momčad važnija od ultimatuma klubova, bez obzira odakle ti klubovi dolazili.

Poslije susreta kratko se oglasio i glasnogovornik NS Poljske Jakub Kwiatkowski, koji je poručio da njima uopće nije jasno zbog čega Hertha toliko kritizira izbornika Brzęczeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iznenađen sam tim kritikama na račun Brzęczeka zbog toga što je poveo Piateka u Zenicu. Istina je kako on nije odigrao ni minute večeras te su iz Herthe poručili da im nije jasno zašto ga je poveo u Zenicu, ali on je dio reprezentacije i ne može mu izbornik tek tako dozvoliti da napusti reprezentaciju bez obzira o kakvoj utakmici se radi”, bio je vrlo jasan Kwiatkowski.

Podsjetimo, zbog petodnevne izolacije Piatek će propustiti utakmicu DFB Pokala između Herthe i Braunschweiga koja se igra u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.