Nakon poruke Torcide na Poljudu kako će Mamića ‘ubiti Splićani’ Hajduk se izvukao s novčanom kaznom, ali se nije decidirano ogradio?

Foto: fah

Nogometaši Hajduka slavili su prošlog vikenda na Poljudu protiv Istre rutinsku pobjedu. Kako je utakmica igrana brzo nakon pokušaja ubojstva savjetnika Dinama, Zdravka Mamića, kraj Tomislavgrada, i to poslije mise zadušnice za oca, Torcida nije propustila priliku te je ružnim i prijetećim skandiranjima poslala poruku spomenutom Zdravku Mamiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Zdravko cigane, tko te ubije heroj postaje, ubit će te Splićani’, skandirala je Torcida, nakon utakmice očekivala se drakonska kazna Hajduku, možda čak i sankcije igranjem pred praznim tribinama u idućim utakmicama. No, ništa se od toga nije dogodilo, neki mediji pišu kako se Hajduk provukao blagom kaznom, iako se nitko iz Hajduka nije ogradio od skandiranja prepunog mržnje na Poljudu. Disciplinska komisija HNS-a ovog je puta bila zaista blaga.

Prema pisanju nekih medija policija istražuje tko je sudjelovao u pjevanju prijetećih stihova upućenih Zdravku Mamiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zbog paljenja veće količine pirotehničkih naprava u više navrata tijekom utakmice Hajduk-Istra 1961 te prekršaja iz članka 88. DP HNS-a od strane navijačke skupine Torcida, HNK Hajduk je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 25.000 kuna”, stoji u odluci Disciplinske komisije HNS-a, dok se u dodatku navodi:

”Planas Xevi Coll, predstavnik HNK Hajduk, kažnjen je ukorom zbog udaljenja s klupe u 77. minuti utakmice Hajduk-Istra 1961 (radi se o nesportskom ponašanju prilikom zamjene igrača). Igrači NK Rudeš, Cristian Garcia Glauder i Dominik Picak, koji su isključeni na utakmici 7. kola Slaven Belupo-Rudeš kažnjeni su s po jednom utakmicom zabrane igranja i novčanim kaznama u iznosu od po 4.000 kuna. Kadeti Ive Čelić (Zadar) i Luka Žaja (Šibenik), zbog isključenja na utakmicama 3. kola Prve HNL-kadeti (prekršaji iz čl. 57. DP HNS) kažnjeni su s po četiri utakmice zabrane igranja.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.