Nakon “posla iz snova” bivši trener Barce opet na klupi Nizozemske

epa08613000 Dutch coach Ronald Koeman reacts during his presentation as the club's new head coach in Barcelona, Spain, 19 August 2020. Koeman, who has just rescinded contract with the Dutch National soccer team, has signed for a two year contract until 30 June 2022. EPA/Alejandro Garcia

Ronald Koeman vratit će se na klupu nizozemske reprezentacije nakon što Louis van Gaal napusti dužnost izbornika Oranja nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, objavio je nizozemski dnevnik De Telegraaf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Van Gaal je u nedjelju navečer otkrio da boluje od raka prostate, no svoje zdravstveno stanje uspješno je skrivao od igrača i javnosti. Rekao je kako želi da igrači ostanu usredotočeni na nastup na SP-u. Nizozemska je u skupini s domaćinom Katarom, Senegalom i Ekvadorom.

– Prije godinu dana bio sam jedini trener koji je imao iskustva, a sada je to i Koeman. Bio bi dobar nasljednik, rekao je Van Gaal koji je rekao da se Nizozemski nogometni savez konzultirao s njim oko Koemana.
Koeman je dvije i pol godine vodio nizozemsku reprezentaciju, prije nego što je 2020. otišao u Barcelonu. Tada je smatrao da je preuzimanje klupe katalonskog velikana “posao iz snova” nakon što je kao igrač proveo iznimno uspješnih šest godina na Camp Nouu. No, njegov san je završio lani u listopadu kada je dobio otkaz u Barci.

Ronald Koeman je pomogao Nizozemskoj da se plasira na Euro 2020. nakon što je propustila prethodni EP te SP 2018., a vodio je Oranje i do finala prvog izdanja Lige nacija 2019. u kojemu su Nizozemci izgubili od Portugala 0:1, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.