Nakon prljave kampanje protiv Vatrenih prekipjelo i Daliću: Utakmica Hrvatska – Mađarska igrat će se u Rijeci?

Foto: fah

Nakon prljave kampanje protiv hrvatske nogometne reprezentacije, a poslije odluke HNS-a da se utakmica Hrvatska – Mađarska u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo igra na Poljudu, izgleda kako od toga ipak neće biti ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je, podsjetimo, u prosincu prošle godine poslao zahtjev za domaćinstvom utakmice protiv Slovačke ili Mađarske. Izvršni odbor HNS-a izašao im je u susret i dodijelio domaćinstvo. Nije HNS stigao ni objaviti odluku o utakmici u Splitu, a već se javio Hajduk tvrdeći da o tome nemaju pojma. Javio se, tako to ide, i Grad Split, dodavši da ni njih nije nitko obavijestio. Krenula je onda ona stara o kokoši i jajetu, iako procedura propisuje da se prvo izglasa grad domaćin, a potom krene u razgovore, organizaciju i na kraju – potpisivanje ugovora. No sa Splitom je sve ostalo još na prvoj točki – razgovoru, piše portal 24 sata.

Tražili su Vatrene, dobili ih, što se dogodilo? Tko je pokrenuo čitav ovaj cirkus?

Rok za odluku je danas, u Splitu će se sastati gradsko vijeće, na dnevno redu naći će se i pitanje odigravanja utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu protiv Mađarske. HNS može i bez Hajdukovog pristanka organizirati utakmicu protiv Mađara na Poljudu, no, očito nikome nije u interesu ići toliko daleko. Radi se o gradskom stadionu, ako, dakle, Grad odustane izbornik Zlatko Dalić i direktor Marijan Kustić javno će se zahvaliti uz riječi: “Žao nam je, sve smo pokušali, ali ne ide”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako sada stvari stoje Vatreni će protiv Mađara igrati u Rijeci, no, nema službene potvrde. No, zato je posve jasno da oni mediji koji tvrde kako je ”ovo pitanje podijelilo Hrvatsku” svjesno obmanjuju javnost, naime, nema nikakvih podjela, s jedne strane šačica je ekstremista, s druge strane želja Splićana da napokon u svom gradu vide na djelu svjetske doprvake. Izgleda kako je ekstremizam zasad odnio pobjedu.

Neki kažu da je zapravo do ovakvog obrata došlo jer je ”Torcida utjerala svima strah u kosti…” Malo vjerojatno, niti jedna navijačka skupina, koliko god bila stara i kad god bila osnovana, nije ispred Hrvatske, još manje je moćnija od države. Samo, država napokon mora pokazati volju…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.