Nakon rapsodije Reala, predvođenog Modrićem, protiv Valencije Zidane priznao: ‘U mojoj revoluciji Luka je ključan’

Foto: fah

Nakon što je Real bez Benzeme, Hazarda i Balea, ali sa čak pet vezna igrača, oduševio igrom i rezultatom 3:1 protiv vrlo neugodnog protivnika – Valencije u polufinalu španjolskog Superkupa španjolski mediji obasuli su hvalospjevima trenera Zinedine Zidane. Naime, sjajno je funkcionirao vezni red Reala Fede Valverde, Luka Modrić, Isco, Toni Kroos, Casemiro, koji Valenciji nisu ostavili nimalo prostora da razvije svoju igru. Valencija nije napravila ništa osim što je u zadnjoj minuti utakmice nekako iz jedanaesterca zabila gol koji uopće nije utjecao na rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva je činjenica da su tri gola Reala protiv Valencija zabili veznjaci, koji inače u takvom sastavu gotovo nikad ne igraju zajedno.

“Realu je promijenio kožu i dušu. Revolucionar Zidane kreirao je novu momčad, punu veznjaka, koja izgleda kao Guardiolina Barcelona ili Del Bosqueova Španjolska kada je u finalu Eura 2012 razbila Italiju i u kojoj su se veznjaci Xavi, Xabi Alonso, Iniesta, David Silva, Cesc i Busquets poigravali sa suparnicima”, piše Realu bliska Marca, koja je, barem privremeno, prestala tjerati Modrića iz Reala. Naime, protiv Valencije kapetan Vatrenih još jednom je dokazao da još uvijek nije ”za staro željezo”, kako su ga indirektno zvali u Marci kada su napisali da više nije igrač za Realove najveće utakmice.

Kako je Zidane odgovorio na pohvale španjolskih novinara i kako je objasnio navodnu revoluciju koju je izazvao taktikom i odabirom igrača za polufinale?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek volimo pokušati nešto novo. Tako sam sad mogao igrati s pet krila, ali odlučio sam se za ovu taktiku, u kojoj su Isco i Luka imali ključne uloge kao igrači iza napadača. U ovom novom sustavu najvažnije je bilo da oni vrše pritisak na protivnika i razigravaju suigrače. Tako smo dvostruko htjeli nauditi suparniku i to smo uspjeli.”

Zidane je za kraj poslao poruku suparniku u finalu, u kojem ćemo gledati spektakl. Naime, Real će igrati protiv jednog od dva najveća rivala:

“Za iduću utakmicu protiv Barcelone ili Atletica pripremamo novo iznenađenje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.