Nakon uvjerljivog poraza protiv Francuske hrvatske košarkašice ostale bez Eurobasketa

Foto: fah

Hrvatske košarkašice nisu uspjeli izboriti mjesto na završnom turniru Eurobasketa nakon što su u srijedu, u posljednjem kvalifikacijskom dvoboju poražene u Clermont Ferrandu od Francuske s uvjerljivih 65-84 (13-22, 12-24, 22-23, 18-15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuskinje su natjecanje u skupini B kvalifikacija za Eurobasket 2017. kojem je domaćin Češka završile s maksimalnih šest pobjeda, a Hrvatska je osvojila drugo mjesto učinkom 3-2. Na Eurobasket su se plasirale prvoplasirane reprezentacije iz devet kvalifikacijskih skupina te šest najboljih drugoplasiranih reprezentacija. Nažalost, na toj su ljestvici hrvatske košarkašice imale najlošiji učinak i ostale bez nastupa na završnom turniru u Češkoj sljedeće godine.

Ana Lelas je s 13 koševa predvodila strijelce naše reprezentacije, Amerikanka Shavonte Zellous je ubacila devet poena, a Jelena Ivezić i Lana Pačkovski svaka po sedam. Miyem sa 17 i Michel s 13 koševa bile su najefikasnije u pobjedničkoj reprezentaciji.

Na Eurobasket su se kao prvoplasirane u kvalifikacijskim skupinama, osim Francuske, probile još Slovenija, Italija, Ukrajina, Mađarska, Rusija, Belgija, Turska i Španjolska, a kao drugoplasirane su im se pridružile Latvija, Grčka, Srbija, Slovačka, Crna Gora i Bjelorusija. Reprezentacije Izraela, Švedske i Hrvatske ostale su bez plasmana na Eurobasket, gdje će se nabrojanim reprezentacijama pridružiti i domaćin Češka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije za Eurobasket košarkašica
SKUPINA B – 6. kolo
Francuska – Hrvatska 84-65
Nizozemska – Estonija 70-46
Ljestvica:
1. Francuska 6 6 0 463-321 12
2. Hrvatska 6 3 3 426-396 9
3. Nizozemska 6 3 3 367-402 9
4. Estonija 6 0 6 297-434 6

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.