Nakon negativne medijske kampanje novinar Indexa se čudi zašto ga Luka Modrić ignorira u Skoplju?

Foto: fah

Nogometaši Reala svladali su u UEFA-inom Superkupu momčad Manchester Uniteda 2:1. Prvak Europe bio je u glavnom gradu Makedonije Skoplju bolji od pobjednika Europa lige. Real je igrom pokazao da je daleko bolja momčad od ekipe koju vodi Jose Mourinho, posebno se nadmoć Reala mogla vidjeti u srednjem redu, u kojem su dominirali Luka Modrić i Casemiro… Priznao je to čak i bivši trener kraljevskog kluba, danas trener Manchester Uniteda, Portugalac Jose Mourinho, koji se ipak na kraju obrušio i na suca. Ništa novo kad je Mourinho u pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa se novo nije dogodilo ni kad su u pitanju neki hrvatski novinari…

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić prije otprlike mjesec dana bio je žrtvom žestoke medijske kampanje u Hrvatskoj, prednjačio je portal Index, no, ni drugi nisu bili nimalo nježniji, nisu ga mazili. Kampanja se, doduše usporeno i tek sporadično, nastavila do današnjih dana.

Primjerice portal Index, čiji je pokretač, podsjetimo, pravomoćno osuđen, tako piše kako je Luka ”kapetan Šukerovog i Mamićevog saveza…” Što je s hrvatskom nogometnom reprezentacijom? Čija je ona? I onda se čude kad ih Luka ignorira, kada ignorira one koji mu tjednima podmeću optužujući ga za stvari koje su činili i zbog čega su osuđeni neki od vlasnika ili pokretača pojedinih hrvatskih portala. A o čemu novinari tih portala šute. Pomalo nelogično, zar ne?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić je sinoć, nakon pobjede Reala, ignorirao novinara Indexa, što je novinara ”duboko” pogodilo. S obzirom na sve ono što je Index pisao o Modriću zar je nelogično kada Modrić ne želi sudjelovati u takvom praktički govoru mržnje? Luku su, podsjetimo, podržali većinom navijači hrvatske reprezentacije, dio novinara osudio je kampanju protiv jednog od najboljih hrvatskih nogometaša svih vremena, a i izbornik Vatrenih stao je u njegovu obranu.

Kako bi se, nakon svega, kapetan reprezentacije trebao osjećati i kako reagirati kada ga netko tjednima, mjesecima, uporno pokušava otjerati? Za razliku od hrvatskih novinara portugalski i argentinski mediji daleko su ”tolerantniji” prema Cristianu Ronaldu i Lionelu Messiju, iako su oni, za razliku od Modrića, ipak osuđeni za konkretne ”stvari.”

U Hrvatskoj su gotovo svi nedužni dok ih sud ne proglasili krivima, osim onih koje pojedini mediji portali uzmu na zub. Zaista imamo sreće kada živimo u demokratskoj idili od države u kojoj se na obljetnicu Oluje uhićuju hrvatski branitelji, a prešućuju se sudionici komunističkih derneka diljem zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.