Napadao dosad sve hrvatske izbornike: Miroslav Ćiro Blažević nemilice udara po Anti Čačiću!

Foto: fah

Bivši uspješni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević ne prestaje s napadima na aktualnog izbornika Vatrenih Antu Čačića. Ćiro zamjera izborniku isto ono što je zamjerao i drugim njegovim nasljednicima, naime, dosad Vatreni nisu imali izbornika a da Ćiro se nije na njih obrušavao, s više ili manje strasti. Napadao je svog prvog nasljednika  Mirka Jozića, Otta Barića, Zlatka Kranjčara, Slavena Bilića, Igora Štimca, Nike Kovača, do najnovije “žrtve” posljednjih dana – Ante Čačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćiro je, podsjetimo, bio hrvatski izbornik u devedesetima, kada je hrvatska nogometna reprezentacija postala treća nogometna sila svijeta, ali i kada je kao treća svjetska sila propustila nastup na Europskom prvenstvu 2000. godine te šest godina prije toga taktiziranjem upravo Ćire Blaževića doživjela sramotan poraz od 3:0 protiv Portugala na Europskom prvenstvu u Engleskoj.

“Turska je bez neke posebne igre na Maksimiru izvukla 1:1 s Hrvatskom”, krenuo je u ofenzivu jedan od onih koji su se nakon utakmice žestoko obrušili na Antu Čačića Ćiro Blažević.

”Favorit si, znaš da si bolji, imaš takvu sjajnu generaciju i dolazi ti Turska, momčad koja je pomlađena i neuigrana. Pa, logika ti nalaže da igraš s dva napadača, a ne s neraspoloženim Mandžukićem koji sam kao duh čeka loptu koja ne dolazi. To me strašno rasrdilo, pa većina modernih, najjačih momčadi igra s napadačima u paru, s dvije špice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodilo se ono čega sam se i pribojavao. Nije naša reprezentacija pobijedila Tursku (1-1) iako je u tom dvoboju bila apsolutni favorit. Time nije pokazala autoritet protiv suparnika kojeg je prije nepuna dva mjeseca nadigrala i rastavila na mehaničke dijelove”, smatra Ćiro, koji, nažalost, kao iskusni trener zaboravlja da favoriti ne pobjeđuju uvijek u nogometu i da je baš ta činjenica ona koja daje draž sportu. Koliko je favorita gubilo na Europskom prvenstvu prije dva-tri mjeseca, a koliko je takozvanih autsajdera prošlo dalje? Prisjetimo se Islanda, Walesa…

I dalje odgovorno tvrdim, imamo sjajnu momčad koja je loša vođena. I bez krzmanja zaključujem: Čačiću, pa ti si opet pogriješio!”, poručio je Ćiro preko svoje službene web stranice.

Ćiro misli da nije riječ u (ne)sreći, već u neznanju i nesposobnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Istina, imala je Hrvatska šanse, pa će netko reći da Čačić nije imao sreće. Pa, da je o sreći riječ koliko je Čačić ima već bi odavno bio svjetski prvak. Ne, nije riječ o sreći nego o nesposobnosti i neznanju.

Išao bih i žešće, pa mi smo se kompromitirali. Taj čovjek ne zaslužuje reprezentaciju i sada je to i više nego očito. S ovakvim igračima da ne možeš dati gol iz igre, meni je to nezamislivo. Još uvijek vjerujem da će se danas-sutra pronaći snaga i želja da se reprezentacije domogne netko tko zna posao.

Za mjesec dana igramo prvu utakmicu u gostima, u Skadru protiv Kosova. S ovakvom formacijom i ovim načinom vođenja momčadi nećemo dobro proći”, zaključio je Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ćemo okarakterizirati Ćirine lošije rezultate, primjerice remi sa Škotskom na Maksimiru 2000. godine, nakon čega je smijenjen, a Škotska je, naravno, slabija reprezentacija od Turske? Spomenimo samo da je u ove kvalifikacije za SP Portugal, kao europski prvak, krenuo porazom u Švicarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.