Naprava na Old Traffordu bila iznimno slična eksplozivnoj ali nije mogla funkcionirati

Foto: fah

Sumnjivi paket koji je uništen u kontroliranoj eksploziji na stadionu Manchester Uniteda Old Trafford u nedjelju bio je “iznimno sličan eksplozivnoj napravi” ali nije mogao funkcionirati, priopćila je britanska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret Premijer lige između Manchester Uniteda i Bournemoutha otkazan je nakon što je na stadionu pronađen sumnjivi paket. Stadion je potom evakuiran.

“Sada je završila kompletna procjena i utvrđeno je da sumnjiva naprava nije mogla funkcionirati. Pretraga stadiona još uvijek je u tijeku”, kazala je policija na Twitteru.

Britanski mediji javili su da je stadion evakuiran pola sata prije utakmice, budući da je na sjeverozapadnom dijelu tribine stadiona pronađen sumnjiv paket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je obavila analizu paketa te uz pomoć pasa pretražila čitavo područje, te na kraju pozvala vojni protueksplozivni odjel.

“Stručnjaci za eksplozivne naprave izveli su kontroliranu eksploziju na stadionu Old Trafford,” priopćila je policija na Twitteru.

Klub je u priopćenju na web stranici rekao da je susret otkazan prema savjetu policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne donosimo olako takve odluke, a danas smo to napravili kako bi zajamčili sigurnost svih nazočnih”, rečeno je iz policije.

Zasad nije poznato kada će se održati odgođen susret. U priopćenju na Twitteru, Premijer liga kaže da će se pokušati pronaći datum “što je prije moguće”.

“Susret se definitivno mora odigrati ali postoje logistička pitanja koja se najprije moraju riješiti”, kaže se u priopćenju. “Kada se radi o sigurnosti, jasno je da Manchester United i Premijer liga stavljaju sigurnost navijača i zaposlenika na prvo mjesto”, dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.