‘Naš cilj nije Dinamo, ali…’: Kako je Igor Bišćan u dva mjeseca napravio preokret s Rijekom?

Foto: Twitter

Trener Rijeke i bivši nogometaš Dinama, Igor Bišćan, nije baš s pretjeranim oduševljenjem primljen kod Armade kad je dolazio u klub, od tada su prošla točna dva mjeseca, međutim, stvari se mijenjaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod njegovim vodstvom Rijeka pobjeđuje, a ”pao” je čak i u derbiju moćni Dinamo na Rujevici. Podsjetimo, kad je dolazio umjesto omiljenog i trofejnog trenera Matjaža Keka, Riječani su bili peti na ljestvici, dva boda su zaostajali iza Gorice, pet iza Lokomotive te šest iza Osijeka i deset iza ove sezone vrlo jakog Dinama.

Nakon dva mjeseca Armada i dalje nije presretna, iako je Rijeka u dva mjeseca napravila sjajne rezultate, devet utakmica i osam pobjeda, takve rezultate u tom razdoblju nema u HNL-u ni Dinamo. Rijeka je na drugom mjestu, naravno, neki traže više i lov za aktualnim hrvatskim prvakom.

Kako je Bišćan u samo dva mjeseca uspio napraviti takav preokret na Rujevici nakon odlaska najuspješnijeg trenera Rijeke u povijesti? Važno je bilo vratiti pozitivnu energiju, kaže Igor Bišćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi efekt bio je šok promjene trenera, a igrači su odlično odgovorili na svaku ideju i zahtjev nas iz stožera. Ostalo su napravili rezultati, pobjede. Način na koji smo odigrali neke utakmice nisam očekivao ni u najluđim snovima. Svaka čast igračima”, rekao je trener Rijeke za portal Goal.com/hr.

Je li se novi trener Rijeke čuo sa starim, trofejnim trenerom, Kekom?

“Nisam. O njemu sve govore fenomenalni rezultati koje je ostvario. Ozbiljnost momčadi, disciplina… To su stvari na koje ja nisam potrošio ni sekundu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O predsjedniku kluba, Damiru Miškoviću? Kao i mnogi i Bišćan hvali čelnog čovjeka Rijeke.

“Pozitivna energija, jednostavnost… Predsjednik je nevjerojatan. Sve govore rezultati koje je polučio s Rijekom.”

U zimskom prijelaznom roku Bišćan bi, na što ga je Mišković i upozorio, mogao ostati bez nekih igrača, možda čak i ključnih?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da. U prvom razgovoru. Odgovorio sam: ‘Znam. OK’. Ionako svi znamo da u HNL-u nema egzistencije bez prodaje.”

Ako momčad ipak ostane na okupu može li Rijeka krenuti u lov na Dinamo?

“Ne, naš je cilj lov na Europu, drugo, treće, četvrto mjesto. Idemo vrlo dobro. Imamo još mnogo rezervi, ali ne može se stalno pobjeđivati, a i mislim da ovaj Dinamo neće tek tako gubiti bodove.”

Usprkos početnim problemima, pa i otvorenom protivljenju Armade, Bišćan niti jednog trenutka nije požalio što je umjesto ponude s Cipra izabrao Rujevicu. Bišćan je u tom pogledu vrlo odriješit: ‘‘Ni u jednoj jedinoj sekundi nisam zažalio…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.