‘Naš Hajduk’ kazneno prijavio ministra Šustara DORH-u

Foto: fah

Udruga Naš Hajduk poslala je Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) kaznenu prijavu protiv ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustara, zbog nezakonitog iskorištavanja službenog položaja i trgovanja utjecajem u sprečavanju obavljanja inspekcijskog nadzora i provođenja Zakona o sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U službenom priopćenju udruge stoji da je ministar Šustar svojim nedjelovanjem u skladu sa zakonskim propisima “nanio štetu proračunu Republike Hrvatske iz kojeg se i dalje financiraju županijski i nacionalni nogometni savezi, unatoč tome što Zakon o sportu nalaže obustavu svih isplata do usklađivanja rada navedenih saveza sa Zakonom o sportu”.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u proceduru Vlade RH uputilo je Prijedlog za vjerodostojno tumačenje spornih odredbi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu koji je u ljeto 2015. godine donesen po hitnom postupku, a 6. svibnja je objavilo priopćenje za medije u kojem se navodi kako je Koordinacija Vlade RH za društvene djelatnosti i ljudska prava donijela zaključak da se “umjesto upućivanja predmetnog Prijedloga Hrvatskome saboru radi davanja vjerodostojnog tumačenja pristupi izradi izmjena Zakona o sportu”.

“Institut vjerodostojnog tumačenja zakona, na koji se već mjesecima poziva ministar opravdavajući blokiranje provedbe, daje Hrvatski sabor, a ministar ga nije ni kontaktirao. Zaključak koji je poslao javnosti kako je prekomplicirano dobiti vjerodostojno tumačenje, pa će Zakon izmijeniti, a do tada ga neće provoditi, najgrublja je zlouporaba ovlasti te eklatantno kršenje zakona”, stoji u priopćenju udruge Naš Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.