Nastavak cirkusa ”Messi”: Umjesto završetka trakavice, novi ”rat”, Argentinac i dalje želi otići…

epa08640633 Lionel Messi's father and representative Jorge Messi (C) arrives at El Prat Airport in Barcelona, Catalonia, Spain, 02 September 2020. Jorge Messi will meet FC Barcelona's president Josep Maria Bartomeu to talk about the future of his son after Messi's decision to leave the team in which he has played the last 14 seasons and in which he grew up. EPA/Enric Fontcuberta

Još uvijek nema naznaka, iako se prema pisanju španjolskih medija, pa i ugledne te Realu bliske Marce, očekivalo da bi to moglo biti danas, kraja ljetne trakavice koja već mnogima pomalo ide na živce. Naravno, govorimo o odlasku Lionela Messija iz Barcelone ili ostanku u klubu u kojem je postao to što je danas, najbolji nogometaš svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nestrpljivo se čekala službena objava Lionela Messija, koja je trebala biti danas, a kojom bi napokon okončao sagu glede odlaska s Nou Campa. Umjesto njega oglasio se njegov otac Jorge – pismom. Nazire se umjesto kraja nastavak ”rata”.

Jorge Messi, otac Lionela Messija, uputio je pismo vodstvu La Lige kao odgovor na nedavne tvrdnje da njegov sin ne može napustiti klub osim ako netko plati 700 milijuna eura odštetne klauzule. Naravno da to nitko neće i ne može platiti, ne za jednog igrača, ma kako se on zvao. Dakle, otac Lionela Messija i dalje tvrdi kako njegov sin može otići besplatno te da je La Liga iznijela netočne informacije kada je nedavno stala na stranu katalonskog kluba.

“Ne znamo koji je ugovor onaj koji su analizirali u La Ligi i na kojim su osnovama zaključili da je isti ugovor s ‘klauzulom o raskidu’ primjenjiv u slučaju da je igrač odlučio tražiti jednostrani raskid istog, s učinkom od kraja sportske sezone 2019/20”, navodi se, između ostaloga,  u pismu kojeg je potpisao Jorge Messi, otac Lionela Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”To je zbog očite pogreške s Vaše strane. Dakle, kako je doslovno rečeno u odredbi 8.2.3.6. ugovora potpisanog između kluba i igrača, ova naknada neće se primjenjivati kada raskid ugovora jednostranom odlukom igrača stupi na snagu od kraja sportske sezone 2019/20. Bez obzira na druga prava koja su uključena u ugovor i koja izostavljate, očito je da odšteta od 700 milijuna eura, predviđena u prethodnoj točci 8.2.3.5, uopće nije primjenjiva”.

Messi (i tata i sin), dakle, ne odustaje, na potezu je ponovno Barcelona…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.