Nastavak teniske sezone očekuje se u kolovozu, Roger Federer ne trenira: ”Ne nedostaje mi tenis, nisam motiviran za igru”

Foto: fah

I dok se neki spremaju za ”balkansku turneju” drugi sanjaju o nastavku teniske sezone koja je privremeno prekinuta zbog pandemije koronavirusa, trećima je dobro i doma.  Prema nekim informacijama teniska sezona trebala bi se nastaviti u kolovozu, većina je igrača ipak krenula s pripremama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od onih najvećih, poput Rafaela Nadala, koji su krenuli s laganim pripremama, Roger Federer još uvijek nije uzeo u ruke reket.  Federer je kazao kako ne namjerava trenirati dok ne bude poznato kada će doista sezona biti nastavljena.

U razgovoru sa Gustavom Kuertenom Federer je kazao da je izgubio motivaciju za povratak na teren.

”Od operacije koju sam imao 2016. godine nije se dogodilo da čak pet tjedana proveden kod kuće. Moram biti iskren, priznajem da ne treniran, jednostavno ne vidim zašto bih trenirao.  Sad je bitno da se odmorim, a tenis mi ne nedostaje. Uopće nisam motiviran za igru, ali kad dođe vrijeme, kad se vratimo na teren, svakako će biti motiviran”, rekao je po mnogima najbolji tenisač svih vremena. Nekima ovakve riječi legendarnog Švicarca izgledaju kao oproštaj, no, pričekajmo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer kaže kako ne može zamisliti da igra bez nazočnosti navijača.

”Jednostavno, ne mogu to zamisliti. Treniramo u takvim uvjetima, ali to je drugačije. Nadam se da ćemo se brzo vratiti u normalu. Ne znam kako bih se osjećao da moram igrati na velikom turniru bez navijača, nadam se da se to nikad neće dogoditi”, poručio je Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.