Nastupilo 20.000 trkača: Lisa Stublić četvrta na polumaratonu u New Yorku

Hrvatska atletičarka Lisa Stublić osvojila je odlično četvrto mjesto na jakom polumaratonu u New Yorku.
Stublić je ciljem prošla u vremenu jednog sata, devet minuta i 36 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo mjesto pripalo je vlasnici srebrne medalje na 10 km na OI u Londonu Kenijki Sally Kipyego s rezultatom 1:08:31. Druga je bila Etiopljanka Buzunesh Deba (1:08:59), a ispred Lise je bila i Amerikanka Molly Huddle (1:09:04). Lisa Stublić je prošle godine u New Yorku osvojila treće mjesto istrčavši novi hrvatski rekord (1:09.18).

Kod atletičara slavio je Kenijac Geoffrey Mutai s rezultatom 1:00:50 ispred olimpijskog pobjednika i svjetskog prvaka na 5000 i 10.000 metara Britanca Moa Faraha (1:01:08), dok je treći bio Kenijac Stephen Sambu (1:01:08). Farah je nakon prolaska ciljem kolabirao nakon čega je prevezen u bolnicu. Međutim, prema prvim vijestima Farah se brzo oporavio.

Na utrci je nastupilo više od 20.000 trkača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.