Navijači Hajduka o prijavi FARE i kazni: ‘Ne može se za Hajdukove navijače reći da su ekstremisti kada je to izoliran slučaj’

Foto: fah

Navijače je pogodila vijest kako će Hajduk uzvratni susret protiv danskoga Bröndbyja igrati pred praznim Poljudom u 3. pretkolu Europske lige. Kazna je stigla a iz UEFA-a po prijavi iz FARE-a, premda je izvješće delegata iz Dugopolja bilo pozitivno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovakva kazna nije u redu, ovo je velika šteta za nogomet, jer se on igra prvenstveno zbog navijača. Volio bih više da pričamo o igri, a ne o kazni, o tome da je Ohandza trebao ući ranije, kod rezultata 0:0. Ova kazna nam je sigurno hendikep, na Poljudu bi bio pakao protiv Bröndbyja u uzvratnoj utakmici na Poljudu, premda ja više volim da se prva igra doma. Šteta je za ljude koji bi došli na utakmicu, za klub”, kaže Mladen Marušić za Sportske novosti.

“Naravno da ne opravdavam nerede i neprimjereno skandiranje, no Hajduk je pod posebnim povećalom UEFA-e zbog svoje ranije povijesti. Ne može se za Hajdukove navijače reći da su ekstremisti kada je to izoliran slučaj, nije vikala većina, nego tek manja grupa. No očigledno je da nekome odgovara da se problemi rade i da zbog toga Hajduk ispašta, a događat će se opet ako se nešto ne promijeni. Hajduk je već bio kažnjavan pa se ništa nije promijenilo. Neki to stalno rade, i u Hrvatskoj ligi i u Europi. Najveći je problem što ispaštaju pravi navijači koji sada ne mogu na utakmicu. Tko je sad pobjednik? Grupica od dva čovjeka koji krenu s takvim povicima, drugi prihvate, a i ne znaju što skandiraju. Nešto se treba mijenjati”, smatra Ante Gulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.