Navijači Zadra u počast žrtvama Bleiburga: ‘Njihova žrtva zakletva je naša, križ prošlosti, ponos za sva vremena’

Foto: fah

Kako smo već pisali košarkaši Cedevite plasirali su se u finale doigravanja prvenstva Hrvatske zahvaljujući dramatičnoj 72-71 (13-20, 17-17, 23-18, 19-16) gostujućoj pobjedi protiv Zadra u odlučujućoj petoj utakmici polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajna utakmica u Zadru još jednom je potvrdila koliko hrvatska liga može biti dramatična, igra se odlična košarka, samo joj treba dati šansu. Nažalost, regionalna ABA liga, medijski pogotovo, na neki je način zasjenila hrvatsku ligu, hrvatsko prvenstvo, što svakako nije dobro, s druge strane regionalna liga malo je toga pozitivno donijela hrvatskoj košarci.

Uz odličnu atmosferu u Zadru izdvojimo i veliku gestu navijača Zadra. Naime, navijačka skupina Tornado, koja vjerno prati Zadar, istakla je u dvorani transparent u počast žrtvama komunističkog masakra na Bleiburgu.

Na transparentu je je pisalo: ”Njihova žrtva zakletva je naša, križ prošlosti i teška bremena, ponos i sjećanje za sva vremena. Bleiburg 1945.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, danas, u subotu je održana komemoracija bleiburškim žrvama, u čast svim nevinima koji su ubijeni, kada su se u svibnju 1945. godine predani partizanskoj vojsci sa završetkom 2. svjetskog rata. Misu je predvodio mons. Fabijan Svalina,a propovijed je održao krčki biskup Ivica Petanjek.

Na komemoraciji je sudjelovalo više od 15.000 ljudi, a među njima su bili saborski zastupnici iz Neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih, general Željko Glasnović i Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik Mosta Miro Bulj, koordinatorica GI Narod odlučuje dr. Natalija Kanački, bivši ministar obrazovanja u Vladi Tihomira Oreškovića Predrag Šustar, istraživač Roman Leljak, znanstvenica dr. sc. Beata Halassy, koordinator GI Narod odlučuje dr. sc Hrvoje Pende, Domagoj Krnjak, drugi na nezavisnoj listi Marijane Petir za europarlamentarne izbore i umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.