Navodno loši odnosi u argentinskoj reprezentaciji uoči SP-a: Nogomet igraju imena, ali pobjeđuje momčad

Foto: fah

Dvadesetak dana prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji najveći konkurent Hrvatske u grupnoj fazi, reprezentacija Argentine, ima dosta problema. Ako gledamo samo imena, od Lionela Messija do Gonzala Higuaina dođemo do zaključka kako se radi o momčadi satkanoj od zvijezda, sposobnih da odu na krov svijeta. Međutim, iako imena igraju nogomet, pobjeđuje momčad, što je Argentina najbolje osjetila tijekom kvalifikacija za SP-a kroz koje se provukla i spasila u zadnji čas te dosta sreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnosi među igračima nisu u najmanju ruku onakvi kakvi bi trebali biti za momčad koja želi nakon 32 godine vratiti naslov u Argentinu. Glavni gazda, s ovlastima većim i od izbornika, je Lionel Messi, koji navodno određuje tko će igrati, pogotovo tko će putovati u Rusiji. Tako dio medija tvrdi da zvijezda Intera Mauro Icardi i jedan od najboljih napadača Serie A, neće putovati na Svjetsko prvenstvo jer nije u prijateljskom krugu Lionela Messija. Nešto slično govori se i za Sergia Romera, koji je ozlijeđen, ali koji bi mogao zaigrati na SP-u, iako mora na operaciju desnog koljena.

Međutim, službenu verziju Nogometnog saveza Argentine ”razbija” Romerova supruga koji tvrdi da ga Savez ne želi na najvećoj nogometnoh smotri iako bi se mogao oporaviti prije početka turnira. Naravno, priča je puno, kao i podmetanja, teško je vjerovati koje su točne, a kada se radi o kalkulacijama.

“Ništa nije slomljeno, u pitanju je komadić oštećene hrskavice. Liječnici su mu rekli da će biti spreman za Svjetsko prvenstvo. Oporavak od takve vrste ozljede traje dva do maksimalno tri tjedna. Uz napor koji moj suprug ulaže, mogao bi biti spreman za prvu utakmicu”, izjavila je Eliana Guercio, supruga vratara Manchester Uniteda. Ona je to kazala u emisiji Los Angeles De La Manana te je dodala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mnogi ga ljudi ne žele u reprezentaciji. Tvrde da je u pitanju fraktura kako bi to opravdali. Umorna sam od laži. Ne znam govore li to jer su nesposobni, neinformirani, kukavice ili iz osobnih interesa, što bi od svega bilo i najgore.”

Nogometna reprezentacija Argentine na Svjetskom prvenstvu igrat će u skupini D s Hrvatskom, Nigerijom, te Islandom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.