Ipak tuga, ali i ponos: Nažalost otkazan doček za hrvatske tenisače na Trgu bana Jelačića

Foto: fah

Nažalost, ništa od najavljenog slavlja i velikog dočeka hrvatskim tenisačima, hrvatskim Davis Cup reprezentativcima, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, dozvola za okupljanje vrijedi do 23 sata, kako su se mečevi odužili, kako je drama potrajala, a na kraju krajeva kako je Hrvatska poražena u finalu Davis Cupa, radnici će razmontirati tribine na Trgu koje su složili kako bi Hrvati dočekali svoje tenisače i proslavili veliku pobjedu. Iako smo u ovom trenutku svi vjerojatno razočarani treba iskreno čestitati našim tenisačima, finale Davis Cup, drugo u hrvatskoj povijesti, veliki je rezultat. Argentina slavi u Zagrebu svoj prvi trijumf u Davis Cupu,  junaci Del Potro i Delbonis.

Podsjetimo kako HTS i dalje poziva navijače u klub H2O, iako u ovom trenutku nema puno razloga za slavlje, ali za ponos bi moglo razloga biti. Nitko ne može reći da hrvatski tenisači nisu dali sve što su mogli, ovog puta to nije bilo dovoljno.

Bilo bi krajnje nekorektno predbacivati bilo kome, bilo što. Marin Čilić je poražen u pet setova od Del Potra, iako je vodio 2:0 u setovima, imao igru i Argentinca na koljenima, međutim, to je tenis. Sjetimo se na koji se način Hrvatska iz ponora vratila u Portlandu protiv SAD-a, u četvrtfinalu Davis Cupa. Jednom dobijete, drugi puta izgubite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane Ivo Karlović je protiv puno mlađeg Delbonisa dao sve što je mogao, očito večeras nije mogao više.  Tko može zamjeriti tenisaču koji s 38 godina pokušava igrati, koji se odazvao na poziv izbornika nakon ozljede Borne Ćorića, ponekad tijelo otkaže poslušnost i kod dvostruko mlađih sportaša?  Ivo je zaslužio puno, puno bolji oproštaj od hrvatskog dresa, i to je ono zbog čega bi također trebali biti tužni.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.