NBA: Durant i Irving i službeno u Netsima

Foto: fah

Američka profesionalna košarkaška NNBA momčad Brooklyn Netsi objavili su kako su od nedjelje Kevin Durant i Kyrie Irving i službeno postali njihovi igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Durant je u Brooklyn stigao iz Golden State Warriorsa za koje je nastupao protekle tri sezone i osvojio dva naslova prvaka (2017, 2018) te je u oba navrata izabran za najkorisnijeg (MVP) igrača finala, dok je ove godine propustio veći dio doigravanja zbog ozljede Ahilove tetive. Kako bi pomogao momčadi u finalu protiv Toronto Raptorsa, Durant se vratio na teren u petoj utakmici samo da bi obnovio ozljedu pa se očekuje kako bi mogao propustiti čitavu sezonu 2019/20.

U zamjenu za Duranta Netsi u Warriorse poslali svog najboljeg igrača prošle sezone D’Angela Russella.

“Kevin je prvak i jedan od najboljih košarkaša uopće. Njegovim dolaskom možemo se natjecati s najboljima u ovoj ligi”, objavio je generalni menadžer Netsa Sean Marks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Durant je, pak, objavio kako će u Netsima nositi dres s brojem 7 iako je od svoje 16. godine u svim momčadima za koje je igrao nosio dres s brojem 35.

“Broj 35 je mene i moju obitelj odveo iz Seat Pleasanta u Marylandu u svijet. Taj mi je broj omogućio upoznati ljude koje inače ne bih mogao, iskusiti stvari koje inače ne bih mogao i doseći uspjehe koje inače ne bih uspio. S tim sam brojem igrao na Sveučilištu Texas, s tim sam brojem ostvario svoj san o igranju u NBA ligi u Seattleu, on mi je omogućio ostvariti doživotna prijateljstva u Oklahoma Cityju, a omogućio mi je i odlazak u Zaljev gdje sam osvojio dva naslova prvaka i stvaranje bratskog odnosa koji niti vrijeme niti razdaljina neće moći slomiti. Broj 35 sam nosio u čast nekoga tko mi je bio vrlo blizak i drag, ali sada je vrijeme da započnem novo poglavlje u svojoj košarkaškoj karijeri i sljedeći put kada me vidite na košarkaškom igralištu bit ću u dresu s brojem 7”, izjavio je 30-godišnji Durant.

Durant će za četiri godine u Netsima zaraditi 164 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irvinga (27) su 2011. godine kao prvog na “draftu” izabrali Cleveland Cavaliersi s kojima je 2016. godine osvojio naslov prvaka, a prije dvije sezone je iz Clevelanda prešao u Boston Celticse. Ovoga je ljeta postao slobodan igrač i odlučio je prihvatiti ponudu Netsa i potpiati četverogodišnji ugovor vrijedan 141 milijun dolara.

Netsi su objavili kako su njihovi novi igrači centar DeAndre Jordan (31), koji je dva puta u karijeri bio najbolji skakač lige u vremenu dok je nosio dres Los Angeles Clippersa (2014, 2015) te branič Taurean Prince.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.