NBA: Leonard najkorisniji igrač finala

Kawhi Leonard se u četvrtak priključio eliti NBA osvojivši nagradu kao najkorisniji igrač finala drugi put u karijeri nakon što je njegova momčad u šestoj utakmici svladala Golden State Warriorse i prvi put u 24-godišnjoj povijesti kluba osvojila naslov prvaka..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leonard, koji je nagradu MVP finala osvojio 2014. kada je igrao za San Antonio Spurse, tako se priključio velikanima košarke Kareemu Abdul-Jabbaru i LeBronu Jamesu koji su jedini u povijesti NBA osvojili tu titulu s dvije različite momčadi.

“Zbog ovoga igram košarku i zato se trudim”, kazao je Leonard.

Igrajući prvu sezonu za Toronto, Leonardov prosjek po utakmici u finalu je iznosio 28.5 koševa. Raptors su ga doveli iz San Antonia u zamjenu za DeMara DeRozana u srpnju prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je Leonard stigao iza njega je bila sezona u kojoj je odigrao samo devet utakmica zbog ozljede kvadricepsa.

“Došao sam s mišlju da želim igrati i pobjeđivati”, kazao je Leonard. “Poslao sam poruku Kyleu (Lowry) vjerojatno dan kasnije ili na dan kada sam zamijenjen i rekao sam mu da želim da napravimo nešto posebno. ‘Znam da ti je otišao najbolji prijatelj, znam da si ljut, ali hajdemo nešto napraviti’. I sada smo tu gdje jesmo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.