NBA: Netsi predstavili Bogdanovića – potpisan ugovor od oko 10 milijuna dolara

Američka profesionalna košarkaška NBA momčad Brooklyn Nets predstavila je svoje najnovije pojačanje, hrvatskog reprezentativca Bojana Bogdanovića (25), koji je tri godine nakon što je izabran na “draftu” odlučio karijeru nastaviti u najjačoj svjetskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da sam sada spreman za NBA, sebe smatram čvrstim momkom”, rekao je Bogdanović na predstavljanju.

“Prvenstveno, ja sam čisti šuter, a u posljednje sam tri godine jako popravio svoju igru, poglavito u segmentu kada imam loptu. Također, u Europi su me vodili jako dobri treneri otkako sam ‘drafiran'”, dodao je naš reprezentativac.

Visok 2.03 metra, Bogdanović može igrati na pozicijama beka šutera i niskog krila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović je od 2009. do 2011. godine igrao za Cibonu, da bi prije tri sezone otišao u turski Fenerbahce Ulker s kojim je prošle sezone osvojio naslov prvaka Turske.

Na prošlogodišnjem Eurobasketu u Sloveniji na kojemu je Hrvatska zauzela četvrto mjesto Bogdanović je bio najbolji naš igrač, te je izabran u najbolju petorku natjecanja, a sa 17.4 koševa po utakmici bio je treći strijelac prvenstva.

Brooklyn je prošle sezone s omjerom pobjeda i poraza 44-38 zauzeo peto mjesto u Istočnoj konferenciji, te je u doigravanju ispao u drugom krugu od Miami Heata. Netsi u svom sastavu imaju nekoliko odličnih igrača, razigravača Derona Williamsa, šutera Joea Johnsona, krilo Kevina Garnetta, centra Brooka Lopeza… a Bogdanoviću se prostor otvorio i odlaskom Paula Piercea, koji igra na njegovoj poziciji, u Washington Wizardse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović je s Brooklynom potpisao ugovor na tri godine vrijedan oko 10 milijuna dolara.

Nakon što gotovo pet godina Hrvatska nije imala niti jednog igrača u NBA, u novoj bi sezoni mogla imati dvojicu, jer je još ranije Damjan Rudež postao članom Indiana Pacersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.