NBA skaut: “Darija Šarića obožavam, on je fenomen”

Foto: fah

Emilio Kovačić skaut je Phoenix Sunsa, a to je i opravdao brojnim dobrim procjenama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dragan Bender je najmlađi igrač u NBA ligi i to je polazna točka. S obzirom na to da je toliko visok i vrlo mlad, ne očekuje se od njega da tako rano postane član petorke. Cilj je za njega dugoročan, a na njemu je da svoj talent razvija polako ali sigurno”, kaže on za vecernji.hr

“Košarka je danas drugačija. Trendovi se mijenjaju pa je danas vrlo malo centara koji znaju igrati leđima košu. Od centara se danas više traži da zaštite obruč, da obrambeno pomognu, da skoče u obrani i napadu. Vrijednost centra danas se mjeri po tome koliko suparnički igrači pokraj njega teško postižu koševe. Težak i spor centar više ne prolazi jer to je onda igrač manje na terenu. Danas se od centra traži da što brže trči, da radi blokove, a ne traži se posebna kreativnost pa, kada imate igrača poput Marca Gasola, koji je i kreativan, onda imate All-Star igrača”, pojašnjava situaciju.

Kovačić bi za košarkaša godine odabrao Darija Šarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Šarića obožavam. Ima energiju i košarkaške instinkte kakve drugi nemaju. Pozitivac je i fanatik. Hoće uvijek biti bolji i druge oko sebe čini boljima. On je sve što košarkaš treba biti. Svi će reći da nije atlet, ali zalijepi bananu na instinkt i dobar tajming, a to je nešto što je urođeno”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.