Negativna kampanja i histerija oko izbora Trumpa se ne smiruje: ‘Ostajem igrati nogomet u Švedskoj dok je tako strašan čovjek predsjednik’

Foto: Twitter

Da je histerija oko izbora novog američkog predsjednika Donalda Trumpa uzela maha i da je negativna medijska kampanja, koja je uglavnom bila takva da je bezrezervno i bez kriterija podržavala kandidatkinju demokrata Hillary Clinton, polučila djelomični uspjeh svjedoči i priča iz Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ni dva dana nakon izbora u Sjedinjenim Američkim Državama strasti se ne smiruju, iako je novoizabrani predsjednik te države uvjerljivi pobjednik izbora s ogromnom prednošću u broju elektorskih glasova. Američka nogometašica Ella Masar potpisala je novi ugovor na četiri godine s Rosengardom, dakle, švedskim klubom kako bi izbjegla život u SAD-u u godinama u kojima će Trump biti predsjednik jedine svjetske supersile.

Čim sam vidjela rezultate izbora, otišla sam do Therese (radi se o sportskoj direktorici kluba Theresi Sjögran) i zatražila novi četverogodišnji ugovor da se ne moram vraćati u SAD dok je Trump predsjednik“, rekla je Ella Masar, koja tvrdi da je jako sretna jer ima kandasku putovnicu. Je li doista?

Ovdje ipak moramo napraviti jednu malu digresiju glede kanadske putovnice, recimo kako je dio onih koji je danas “jako sretan što ima kanadsku putovnicu” sve donedavno Kanadu smatrao državom koja se ni po čemu ne može mjeriti s SAD-om, da ne kažemo kako su Kanadu mnogi Amerikanci omalovažavali, što se nije vidjelo samo kroz sport, NBA ligu, NHL ligu, nego i kroz brojne američke filmove i stereotipe iz tih filmova. Ako to nije licemjerno onda je teško razlučiti što bi bilo pravo licemjerje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vratimo se u Švedsku, do američke nogometašice s kanadskom putovnicom koja se navodno jednom imala prilike sresti s Trumpom.

Jednom smo se čak i susreli. Nakon tog susreta mislila sam kako je to strašan čovjek“,poručila je 30-godišnja nogometašica koja je zabila 13 pogodaka iz 21 utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.