Nekadašnji predsjednik Rijeke otkrio nepoznate detalje o propasti čuda na Kvarneru

Foto: fah

Nekadašnji predsjednik Rijeke, Ljubo Španjol, dao je veliki intervju za Novi list i u njemu progovorio o  stadionu na Kantridi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U kontekstu europske Rijeke najozbiljnije sam planirao graditi novi stadion na Kantridi. U redu, možda je taj projekt bio malo megalomanski, jer je bila predviđena gradnja stadiona za 42 tisuće gledatelja, ali Rijeka tada bila grad s 200 tisuća stanovnika i 86 tisuća zaposlenih ljudi. I jako sam želio da taj stadion bude reprezentativan u svakom smislu, želio sam da se jasno vidi vizura stadiona kada brodovi uplovljavaju u Kvarnerski zaljev, da stadion blješti poput zgrade Opere u Sydneyju. Projekt pokojnog gospodina Magaša podrazumijevao je nastavak nasipavanja Kantride, a stijene su trebale ostati otvorene prema moru, bez obzira na buru i jugo, između lučice i dijela stadiona bila je predviđena izgradnja mrtvog kanala u koji bi uplovljavale brodice s navijačima iz Opatije, Lovrana, Ičića, Ike, Omišlja… Unutar stijena poviše stadiona bili su predviđeni boksovi servisa RTV-a da bismo putem televizijskih prijenosa dobili sliku stadiona prema moru, među grotama je trebalo biti i dvanaest loža, od ceste prema lučici planirali smo izgraditi hotel na skalinadama… U svakom slučaju, taj bi stadion bio remek-djelo i jedinstven u svijetu. Sjećam se dana kad je na Kantridi gostovao predsjednik Juventusa, koji mi je prišao i rekao mi: ‘Čuvajte ovaj stadion, takvoga nema na Mediteranu”, ispričao je Ljubo Španjol i objasnio kako je projekt propao.

“Silno sam želio da Rijeka dobije stadion kojemu će se diviti cijeli svijet i klub koji će pokoriti nogometnu Europu. Vjerujte da bi Ljubo Španjol u tome uspio da ga neki ljudi nisu zaustavili”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.