Nemoćni Talijani ispali s Eura, slavlje Švicaraca!

epa11445228 Remo Freuler of Switzerland (L) and Federico Chiesa of Italy (R) in action during the UEFA EURO 2024 Round of 16 soccer match between Switzerland and Italy, in Berlin, Germany, 29 June 2024. EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Švicarska nogometna reprezentacija prvi je četvrtfinalist Europskog prvenstva, nakon što su s 2:0 u Berlinu svladali Italiju. Europski prvaci oprostili su se od daljnjeg natjecanja, nakon vrlo blijede igra koju su pokazali u ovom susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotke su za Švicarsku dali Remo Freuler (37) i Ruben Vargas (46). Švicarci će u četvrftfinalu igrati 6. srpnja protiv boljega iz dvoboja Engleske i Slovačke.

Švicarci nisu dobili Talijane u zadnjih 11 utakmica i 31 godinu, no u subotu su u Berlinu okončali taj nehativni niz, skinuvši s trona prvake Talijane. Pobjeda Švicarske je više nego zaslužena jer su u svim segmentima igre nadigrali Talijane, koji su bili nemoćni, bez energije i demotivirani. Sastav Murata Yakina se pokazao odlično balansiranom momčadi, koja nije izgubila ni protiv domaćina Nijemaca na ovom turniru.

Tako je Švicarska na drugom EURU zaredom prošla u četvrfinale izbacivši jednog od favorita, a prije tri godine su to bili Francuzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.