Nemoguća misija Barcelone: Pobijediti Bayern u Münchenu

epa09560413 Barcelona's Ansu Fati (L) celebrates with his teammate Oscar Mingueza after scoring the 0-1 goal during the UEFA Champions League group E soccer match between Dynamo Kiev and FC Barcelona in Kiev, Ukraine, 02 November 2021. EPA/SERGEY DOLZHENKO

Benfica je odigrala 0:0 u gostima kod Barcelone, na čijoj je klupi u Ligi prvaka debitirao večeras novi trener Xavi Hernandez, čime je dovela Katalonce u iznimno tešku poziciju uoči zadnjeg kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ukoliko Benfica pobijedi u zadnjem kolu kijevski Dinamo, koji je bez ijedne pobjede, na domaćem terenu, onda i Barcelona mora u gostima pobijediti Bayern, koji dosad nije napravio pogrešan korak i ima maksimalan broj bodova. U slučaju istog broja bodova (pobjeda Benfice i remi Barçe) u prednosti je Benfica, koja je kod kuće dobila Katalonce 3:0.

Trener Benfice najavio je u ponedjeljak da bi remi bio “puno lošiji ishod za Barcelonu” i bio je u pravu. Njegova momčad branila se čvrsto, zatvorivši s petoricom u zadnjoj liniji sve prilaze golu, pa je Barcina kontrola lopte bila bezvrijedna, iako je bilo tu pogođenih okvira i golova iz zaleđa. No u sudačkoj nadoknadi mogli su Portugalci do tri boda gosti, jer Seferović imao praznu domaću mrežu pred sobom, ali nije pogodio za pobjedu, piše HRT.

I dok bi “stara Barcelona” imala pravo nadati se mogućem trijumfu u Münchenu, takav pothvat bio bi pravo čudo za ovosezonsko izdanje te momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina E:

Dinamo Kijev – Bayern 1-2 (Harmaš 70 / Lewandowski 14, Coman 42)

Barcelona – Benfica 0-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljestvica:

1. Bayern 5 5 0 0 19-3 15

2. Barcelona 5 2 1 2 2-6 7

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Benfica 5 1 2 2 5-9 5

4. Dinamo Kijev 5 0 1 4 1-9 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.