Nenad Bjelica u velikom razgovoru za njemačke medije: ”Bayern nije bio pravedan prema Niki Kovaču”

Foto: fah

Trener Dinama, Nenad Bjelica, dao je opširan intervju za njemački Sport.de, koji je uz Bild bio pokretačka snaga koja se obrušila na bivšeg hrvatskog izbornika, Niku Kovača, a što je u konačnici rezultiralo smjenom hrvatskog trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica je razgovarao na njemačkom jeziku, naime, hrvatski stručnjak ipak je igrao nogomet u Njemačkoj te Austriji.

Očekivano, Nijemce je najviše zanimao Dani Olmo, koji je u zimskom prijelaznom roku prešao u RB Leipzig i već se potvrdio kao veliko pojačanje. Naime, bivši nogometaš Dinama nedavno je u dresu RB Leipziga odigrao veliki derbi protiv Bayerna i svojom igrom zadovoljio brojne navijače.

Bjelica tvrdi da je španjolski reprezentativac, Dani Olmo odličan nogometaš, ali i odlična osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Olmo je odrastao u Španjolskoj do svoje 16. godine. Nakon toga je došao u Dinamu i nije imao lagan put u prve dvije godine. No posljednje dvije sezone vrlo dobro se razvio te bio naš najbolji igrač. On je bio nezamjenjivi asistent i golgeter u našoj momčadi. Vjerujem da je izabrao pravi klub u RB Leipziga”, kazao je trener hrvatskog prvaka.

Podsjetimo, za Olma je bio zainteresiran i Bayern, iako ne u tolikoj mjeri da bi ga i doveli. Naime, ako Bayern doista želi dovesti nekog igrača oni će to učiniti, Olmo ipak još uvijek nije Lionel Messi, kojeg bi u ovom trenutku čak i Bayern teško dovukao u svoje redove.

Bjelica smatra da se u Bayernu ne koriste mladi igrači koliko u Leipzigu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Borussia Dortmund radi nešto slično kao Leipzig. No u Leipzigu je povjerenje u mlade igrače za stupanj veće nego u ova dva kluba. Dani je također bio impresioniran pozivom trenera Juliana Nagelsmanna koji ga je uvjerio da dođe tamo. To je izuzetno važno za Danija, on je vrlo osjetljiv, jednostavan momak. Kada osjeća povjerenje trenera, on ide kroz vatru za njega. Tako je bilo i sa mnom”, rekao je hrvatski stručnjak, nakon čega je dodao:

“Dečko će pokazati Nagelsmannu koliko je dobar igrač. U Leipzigu sada ima mir i može nastaviti raditi na sebi. Sljedeći skok u veći klub neće se dugo čekati. Nemam ništa protiv Leipziga, to je veliki klub, ali Dani ima potencijal za klubove poput Real Madrida ili Barcelone.”

Što to ima Dani Olmo a da bi bio pravi igrač za velike klubove, kao što su Barcelona, Bayern, Real…?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Psihički je vrlo jak i uvijek je nogama na tlu. Na terenu i pored njega, fokusiran je samo na nogomet. Kada je na terenu, opasan je po gol protivnika. Ima oko za prepoznati situaciju, dribling u situacijama jedan na jedan. I to može koristiti na više pozicija. Mogao je igrati na svim pozicijama u našem veznom redu. No, njegov mentalitet, koji mnogi mladi igrači nemaju, je jedinstven. Dani može daleko s tim.”

Nakon Olma tema je bio bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, koji je, kako smo već pisali, prošle jeseni dobio otkaz u Bayernu, a za što su dobrim dijelom zaslužni i njemački mediji, koji su od samog početka na zub uzeli hrvatskog trenera. Kovač je, podsjetimo, s Bayernom osvojio dvostruku krunu, u novoj sezoni sjajno krenuo u Ligi prvaka

Bjelica tvrdi da s Nikom Kovačem ima dobar odnos.

“Kada sam igrao u Kaiserslauternu bili smo protivnici na terenu, a onda smo bili zajedno u reprezentaciji Hrvatske i išli na trenerske tečajeve u Hrvatskoj. S vremena na vrijeme razgovaramo i razmjenjujemo ideje. Uistinu cijenim Niku i nadam se da će nastaviti nizati uspjehe kao u prošlim godinama”, kazao je Bjelica, nakon čega se osvrnuo na odlazak Nike Kovača iz najvećeg njemačkog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bio je vrlo uspješan s dva trofeja. Imao je problema s nekim igračima, ali je radio dobar posao. Uz malo više povjerenja klupskih čelnika u njega, napravio bi sigurno više toga. Smatram da nije pošteno da je dobio otkaz jer je postigao gotovo sve tamo. Ipak, neke stvari su u Bayernu važnije pa je morao otići. Jako mi je žao zbog njega, no on će uskoro ponovno biti uspješan s nekim velikim klubom. Nakon što ste bili trener Bayerna, sva vrata su vam otvorena.”

Vidi li se Nenad Bjelica u Bundesligi jednog dana?

“Jednom sam gotovo završio u Bundesligi, ali to nije uspjelo na kraju. Sada sam u velikom klubu gdje se mogu jako dobro razvijati. Ali u nekom trenutku htjet ću otići u inozemstvo ponovno. U Njemačku, Španjolsku ili Italiju. Želim raditi u jedne od te tri lige. Još uvijek imam ugovor s Dinamom do 2021., ali Bundesliga je svakako moj san”, poručio je trener Dinama.

Na pitanje da li bi mu se svidjelo voditi jednu od najjačih njemačkih momčadi, Borussiju Dortmund, s obzirom kako je mjesto trenera spomenutog kluba, Luciena Favrea, neizvjesna, Bjelica je kroz smjeh kazao:

“Haha! Sigurno. Ali nikada se neću ponuditi nekom klubu.”

No, daleko je Dortmund, Bjelica još uvijek ima puno posla u Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.