Neosvojiva utvrda: Dinamo više od godinu dana ne zna za poraz na Maksimiru…

Zagreb, 18.09.2019 - Utakmica 1. kola Skupine C Lige Prvaka između GNK Dinama i Atalante BC na stadionu u Maksimiru. Na slici BBB je pripremio koreografiju iznenađena.foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Dinamo večeras od 21 sat na Maksimiru protiv ukrajinskog Šahtara igra utakmicu 4. kola skupine C Lige prvaka. Prva utakmica ova dva protivnika u prošlom kolu u Harkivu završila je 2:2. I to je, dakako, jedan od razloga za optimizam. Naime, Dinamo je bio bliži pobijedi. Kad smo kod pobjeda i poraza recimo kako su Modri 31 utakmicu zaredom bez poraza na Maksimiru. Od kada je Nenad Bjelica došao na klupu Dinama plavi su od Maksimira napravili pravu sportsku, neosvojivu utvrdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nogometaši Dinama posljednji puta na Maksimiru izgubili su prošle godine 28. kolovoza od švicarskog Young Boysa u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka, i to uz dosta, dosta nesreće. Naime, plavi su bili bolji, a Švicarci su nakon 1:1 u prvom susretu slavili 2:1 na Maksimiru. Modri su svoju europsku priču, uz dosta uspjeha, te 2018. nastavili u Europa ligi te kasnije stigli do osmine finala. Dakle, od tog poraza Modri na Maksimiru 28 puta pobijedili i samo tri puta igrali neriješeno.

Kad smo kod Šahtara recimo kako je u zadnjih 19 utakmica ukrajinski klub upisao dva poraza, ovo se odnosi na sva natjecanja u kojima je u tom razdoblju nastupao. Na početku ove sezone Lige prvaka u 1. kolu poraženi su na svom terenu od nedodirljivog, barem u ovoj grupi, Manchester Cityja, s 3:0. Prije šest dana Šahtar je poražen od Dinama iz Kijeva u Kupu Ukrajine, naime, bilo je 2:1 za kijevski Dinamo poslije produžetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.