Borba za osminu finala Lige prvaka i vrhunsku senzaciju: Prilika Dinama za prekid višegodišnjeg crnog niza i početak nekih novih trendova…

Foto: fah

Nogometaši Dinama večeras od 21 sat na Maksimiru protiv ukrajinskog Šahtara igraju super važnu utakmicu 4. kola Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, radi se o vjerojatno odlučujućoj utakmici skupine C, pobjednik će gotovo sigurno osigurati najmanje treće mjesto u grupi koje donosi nastavak europskog natjecanja i u proljeće. Dakako, očekuje se, s obzirom na kvalitetu, da Manchester City večeras pobijedi Atalantu i tako pomogne i Dinamu i Šahtaru. Naravno, ako Dinamo pobjedi večeras bit će na najboljem putu da u konačnici osvoji i to spektakularno drugo mjesto koje bi hrvatskom prvaku omogućilo i osminu finala najjače europske klupske nogometne lige. Bila bi to, tvrde mnogi strani mediji, vrhunska senzacija. Od hrvatskih klubova samo je Hajduk, i to davne 1995. godine, dočekao proljeće u Ligi prvaka.  Ispali su Splićani proljeća 1995. u četvrtfinalu od Ajaxa (0:0, 3:0).

Neriješen rezultat također ne značio smak svijeta, naime, s obzirom na sjajnu gol razliku, u odnosu na Šahtar te pogotovo posljednjeplasiranu Atalantu, koja je još uvijek poslije tri kola bez osvojenog boda, Modri bi ostali drugi i dalje bi bili na najboljem putu prema proljetnom nastavku sezone. Naravno, tada ne bi smjeli izgubiti u Italiji kod Atalante…

Prema jednom dijelu medija favorit večerašnjeg susret je Dinamo, no, ima i onih, uključujući i trenera Nenada Bjelicu, koji ulogu favorita dodjeljuju gostima iz Ukrajine. Kako su stvari izgledali u prvoj utakmici u Harkivu, koja je završila 2:2, a Dinamo je bio nešto bliži pobijedi, očekuje nas utakmica dva ravnopravna protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je 6. studenog, jedna zanimljivost veže se uz ovaj datum kad je zagrebački klub u pitanju. Naime, Modri su 6. studenoga dosad bilježili samo poraze u europskim natjecanjima i to uz katastrofalnu gol razliku (1:15). Podsjetimo, Dinamo je 6. studenog 2003. godine u prvoj utakmici 2. kola Kupa Uefe izgubio od Dnjipra 2:0, i to na Maksimiru, pet godina nakon toga Modri su gostovali kod Tottenhama, za koji je tada igrao i Luka Modrić, na starom White Hart Laneu plavi su doživjeli rezultatski potop te su izgubili sa 4:0. Godine 2012. plavi su u grupnoj fazi Lige prvaka, također 6. studenog, gostovali kod PSG-a u Parizu i izgubili sa 4:0,dvije godine nakon toga na Maksimiru je, istog datuma, gostovao Red Bull i hat-trickom Jonathana Soriana rezultatski unakazio Dinamo sa 5:1.

Naravno, ovo je samo statistika, zanimljivost, i ništa više od toga, danas momčad Nenada Bjelice ima priliku za prekid niza i početak nekih novih trendova. Dinamo je danas klub koji je u stanju rušiti neugodnu tradiciju i stvarati nešto novo…Pokazali su to plavi i prošle sezone kada su nakon gotovo pola stoljeća izborili europsko proljeće, pa i dogurali do osmine finala Europske lige, malo je nedostajalo da u osmini finala izbace jaku portugalsku Benficu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.