Neosvojiva Villarrealova tvrđava: Dinamo pred teškim iskušenjem…

Zagreb, 8.4.2021.- Prva utakmica èetvrtfinala Europa nogometne lige: Dinamo - Villarreal na stadionu Maksimir. Na slici Joško Gvardiol. foto HINA/ Damir SENÈAR/ ua

Dinamo večeras od 21 sat, kako smo već pisali, igra protiv Villarreala uzvratnu utakmicu četvrtfinala Europske lige. U prvom susretu na Maksimiru španjolski klub slavio je 1:0, u jednoj ravnopravnoj utakmici, a za prolaz Modrima treba čudo u Španjolskoj – pobjeda od dva gola razlike, ili pobjeda s jednim golom razlika, ali u slučaju da Modri zabiju dva ili više golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras će u Španjolskoj krenuti kapetan Arijan Ademi, no neće napadač Bruno Petković. Hendikep je to za hrvatskog prvaka, kome dosta toga ne ide u prilog, pa tako ni činjenica da stadion Villarreala Estadio de la Ceramica, koji je javnosti daleko poznatiji pod imenom El Madrigal, neosvojiv ove sezone u Europi. Nitko nije uspio slaviti protiv Villarreala u njegvom dvorištu, a Dinamo za prolaz mora pobijediti.

Kako piše portal gol.dnevnik.hr Villarreal ima savršeni učinak, pet pobjeda u pet utakmica. Prvo su u skupini I, redom, padali azerbajdžanski Qarabag (3:0), izraelski Maccabi Tel Aviv (4:0) i turski Sivasspor (5:3), a u nokaut-fazi Villarreal je na svom terenu prvo u šesnaestini finala svladao Red Bull Salzburg (2:1), a zatim i Dinamo Kijev (2:0) u osmini finala. Kako će proći naš prvak vidjet će se večeras oko 23 sata. Favorit je Villarreal, i to će svatko realan priznati.

Prošle sezone Villarreal nije igrao u Europi, ali u pretprošloj su također dogurali do četvrtfinala Europske lige. U toj 2018./2019. u skupini su s Rangersima odigrali 2:2, pobijedili Rapid Beč 5:0 i Spartak Moskvu 2:0, s lisabonskim Sportingom u šesnaestini finala odigrali 1:1 i onda u osmini finala s 2:1 svladali Zenit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu su ipak upisali poraz, i to od svojih sunarodnjaka i susjeda iz Valencije (1:3).

Dakle, klubovi izvan Španjolske u posljednjih 10 dolazaka Villarrealu u goste izgubili su osam puta i remizirali u dva navrata. Brutalna statistika koja dovoljno sugerira kakvu je europsku tvrđavu od svog stadiona napravila Žuta podmornica.

Posljednji nešpanjolski klub koji se osladio pobjedom kod Villarreala bio je Lyon. Njima je to uspjelo u šesnaestini finala Europske lige u veljači 2018. godine. Rezultat je tada bio 0:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.