Nepobjediva braća: Martin i Valent Sinković osvojili Svjetski kup!

Na posljednjoj ovogodišnjoj regati veslačkog Svjetskog kupa u Luzernu u nedjelju su braća Martin i Valent Sinković osvojili prvo mjesto u A finalu dvojaca na pariće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća Sinković, svjetski prvaci u dvojcu na pariće, već su na startu pokazali suparnicima tko je gazda u ovoj disciplini, a njihov čamac jurio je stazom kao gliser. Do polovice staze imali su tri sekunde prednosti u odnosu na najveće konkurente, Nijemce Marcela Hackera i Stephana Kruegera. Do kraja utrke lakoćom su održavali prednost i na kraju su pobijedili sa nešto više od dvije sekunde boljim vremenom.

sinković 4
Savršeno je kada osvojiš zlato u Luzernu. Naši protivnici su jako dobro veslali u završnici, pa smo i mi morali jače stisnuti“, izjavio je nakon utrke Valent Sinković.

Drugi su bili Nijemci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo sam jednom pogledao oko sebe, a Hrvati su već imali prednost od dužine čamca. Finiš je bio težak i jako brz“, kazao je Stephan Krueger.

Ovi trijumfom braća Sinković osigurala su ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu za ovu godinu u dvojcu na pariće. Treće mjesto pripalo je Australcima.

Za nas je ovo bila dobra utrka. Ako uspijem ojačati svog partnera, možda bi u budućnosti mogli držati korak sa Hrvatima“, rekao je Australac Alexander Belonogoff.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damir Martin prvi u B finalu

SWITZERLAND ROWING WORLD CUP
Prethodno je Damir Martin u samcu osvojio prvo mjesto u B finalu, ukupno sedmo. Damir Martin, pobjednik prošle regate održane na Bledu, u B finalu je na početku krenuo rezervirano, ali od polovice staze držao je prvo mjesto i na kraju je za sekundu bio brži od Bjelorusa Stanislaua Ščarbačenija. Treće mjesto pripalo je Nijemcu Larsu Hartigu.

Sestre Karla i Marcela Milošević su u konkurenciji dvojaca bez kormilara u B finalu bile posljednje, šeste. Slavila je posada Australije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojac na pariće, finale:
1. HRVATSKA 6:14.790
2. Njemačka 6:16.910
3. Australija 6:16.990
4. Italija 6:21.040
5. V. Britanija 6:28.290
6. Novi Zeland 6:46.190

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.