‘Nepoznati počinitelji’ ponovno u akciji: Dvadesetak dana od pokušaja ubojstva prekrižena glava Zdravka Mamića u centru Zagreba

Foto: Facebook

Dvadesetak dana nakon pokušaja ubojstva Zdravka Mamića, do čega je došlo odmah poslije mise zadušnice za oca, u mjestu kraj Tomislavgrada, još uvijek se za ”počiniteljima traga”. U zadnjih nekoliko godina događali su se brojni incidenti, koji, naravno, nisu povezani samo sa sportom, konkretno, nogometom, od svastike na Poljudu do raznih prijetnji, fizičkih napada, verbalnih zlostavljanja, uglavnom u većini slučajeva ”policija i dalje traga za počiniteljima.” Treba li uopće podsjetiti da za diverziju na Poljudu, sa svastikom uoči utakmica Hrvatska – Italija, nitko nije odgovarao, niti su počinitelji pronađeni, unatoč obećanjima bivšeg ministra unutrašnjih poslova Ranka Ostojića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U noći sa srijede na četvrtak ponovno su u akciji bili ”nepoznati počinitelji”, i naravno, ponovno, prema svemu sudeći, sličan scenarij. Nitko, da se izrazimo u žargonu, ”nema pojma” ni o čemu, niti tko su ti misteriozni ”nepoznati počinitelji”. Naime, ”nepoznati počinitelji” oblijepili su središte grada Zagreba s plakatima na kojima je prekrižena glava savjetnika Dinama Zdravka Mamića. S obzirom na sve ono što se događalo u Bolu na Braču, a kulminiralo nedavno kraj Tomislavgrada, u najmanju ruku zabrinjavajuće?

Plakati s prekriženom glavom Zdravka Mamića pojavili su se na izlozima, poštanskim sandučićima, kantama za smeće, tramvajskim postajama, rasvjetnim stupovima, oglasnim pločama te fasadama na križanju Ilice i Frankopanske. Za sada nitko nije, kako se to popularno kaže, preuzeo odgovornost, niti su se ”nepoznati počinitelji” oglasili kako bi obrazložili svoju poruku. S obzirom na hrvatsku stvarnost malo vjerojatno da ćemo ikad saznati tko su ti fantomski ”nepoznati počinitelji”, koji se, kako vidimo, pojavljuju svako malo, pa i na više mjesta odjednom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.