Nerijetko neopravdano osporavani ‘vječni talent’: Može li se Niko Kranjčar vratiti u reprezentaciju?

Foto: fah

Bivši hrvatski reprezentativac, kome je Ćiro Blažević kapetansku traku Dinama dao sa svega 17 godina, no, kasnije ga je put odnio prema Splitu i Hajduku, 32-godišnji Niko Kranjčar, već godinama ne igra za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, čiji je dres, s više ili manje uspjeha, nosio godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put Niko je ”kockasti” dres obukao davne 2013. godine, u listopadu, bila je to pripremna godina za veliku nogometnu feštu u Brazilu , koje, nažalost, zbog ozljede Niko Kranjčar nije bio sudionik, umjesto njega u Brazil je otputovao Sammir. Uoči ljeta 2014. i Svjetskog prvenstva Niko se oprostio od vatrenog dresa. Zauvijek?

Danas, godinama kasnije, Kranjčar mlađi je ambasador Europskog prvenstva U-17 u Hrvatskoj, ne misli se vraćati u hrvatski klupski nogomet, no, ambicije ima kada je u pitanju povratak u reprezentaciju, za koju je posljednji pogodak postigao prije gotovo četiri godine protiv Belgije. Niko je, nažalost, a posebno u vremenima dok je dužnost izbornika obnašala Dinamova legenda, ujedno i njegov otac, Zlatko Cico Kranjčar, nerijetko nepravedno osporavan u medijima, gorčina je ostala, no, sve se drugo zaboravlja.

Nikada previše povoda za osporavanje ovaj ”vječni talent”, kako neki nazivaju Niku Kranjčara,   koji danas igra u škotskoj ligi i oporavlja se od teške ozljede nije dao. Podsjetimo, bio je svojedobno jedan od ključnih aktera jedne od najvećih pobjeda Vatrenih u povijesti. Naime, Kranjčar je igrao i zabio u utakmici na Wemblyju, protiv Engleske, kada je Hrvatska pobjedom izbacila Englesku iz konkurencije za nastup na Europskom prvenstvu. Bila je to pobjeda reprezentacije pod vodstvom Slavena Biliča koja je šokirala nogometnu Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Niko Kranjčar ambasador je Europskog prvenstva U-17 u Hrvatskoj iz vrlo jednostavnog razloga, naime, njegova je generacija U-16 iz 2001. godine osvojila broncu, a potom iz te reprezentacije je i Niko stigao do A selekcije. Nikina generacija posljednja je generacija hrvatskog nogometa koja se okitila medaljom.  Iako je odavno zagazio u četvrto desetljeće života Kranjčar se nada pozivu, koji, svjestan je toga, treba zaslužiti, kao što je svjestan da mladi dečki, poput Pjace, Roga, Jedvaja, Kovačića, Pašalića…imaju prednost. Njihovo vrijeme dolazi, no, u vremenu tranzicije, nažalost i brojnih ozljeda koje odnose svoj danak, možda bi i Kranjčar još jednom mogao pomoći, ako njegov oporavak bude onakav kakvom se nada, što će se vrlo brzo vidjeti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.