Neuništivi Bayer, Stanišić zabio za finale EL: Igrat će protiv Atalante i Pašalića

epa11329860 Adam Hlozek of Leverkusen (R) of Leverkusen and Evan Ndicka of Roma in action during the UEFA Europa League semifinal second leg soccer match between Bayer 04 Leverkusen and AS Roma in Leverkusen, Germany, 09 May 2024. EPA/RONALD WITTEK

Večeras su se igrale uzvratne utakmice polufinala Europske lige, a pravu dramu smo gledali u Leverkusenu gdje je Bayer nakon gubitka svoje prednosti od 2-0 na kraju uspio izbjeći poraz, 49. utakmicu zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayer, koji je opet bio blizu porazu, ponovno ga je izbjegao i to zaslugama hrvatskog reprezentativca Josipa Stanišića koji je u 97. minuti predriblao jednog suparničkog igrača i pogodio suprotni kut za konačnih 2-2. Stanišić je u igru ušao u 90. minuti, a na isti je način poraza spasio svoju momčad protiv Borussije (D), kada je također zabio debelo u sudačkoj nadoknadi.

Bila je ovo tako 49. utakmica u nizu ove sezone u kojoj Bayer nije izgubio, čime je srušio europski rekord Benfice između 1962-1964., kada je portugalski klub imao 48 utakmica bez poraza.

Plasirao se klub iz Leverkusena po drugi puta u svojoj povijesti u finale Europske lige koju je osvojio 1988. godine, tadašnji Kup UEFA-e. Te je godine u finalu svladao španjolski Espanyol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayer Leverkusen je u svojoj povijesti jednom igrao i finale Lige prvaka i to 2002. godine kada je poražen od madridskog Reala.

Atalanta i Pašalić drugi finalisti

U drugom polufinalu Atalanta je pak svladala Marseille s 3-0 u Bergamu nakon što je prvi susret završio s 1-1.

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić za Atalantu je zaigrao od 61. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalna utakmica između Bayera i Atalante igra se u Dublinu 22. svibnja, a prošle sezone u finalu je Sevilla bila bolja od Rome te je po sedmi, rekordni put, klub iz Andaluzije osvojio ovo natjecanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.