Nevjerojatan napad trenera iz NBA lige na predsjednika Trumpa: ”Rasisti nikad ne bi smjeli biti birani za predsjednika SAD-a”

Foto: fah

I dalje dio sportaša u Americi, a najviše iz NBA lige, napadaju predsjednika SAD-a, Donalda Trumpa. Ovog puta je red došao na trofejnog trenera Golden State Warriosa Stevea Kerra, koji je Trumpa optužio za ni manje bi više rasizam.  Naime, povod ovakvom napadu na Trumpa bilo je ubojstvo Georgea Floyda, kojeg je ubio jedan američki policajac, koji je bivšem košarkašu, a koji je od ranije bio poznat policiji, i pravomoćno je osuđivan. Policajac je Floyda ubio tako što mu je nogu držao na vratu, a što je izazvalo val nasilnih prosvjeda u SAD-u. Recimo kako je policajac koji je ubio Floyda optužen za ubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Trump je nasilne prosvjednike nazvao ”nasilnim zločincima”. 

Inače Steve Kerr je odranije poznat kao veliki protivnik Donada Trumpa te je očito jedva dočekao da se u pauzi u NBA lige zbog pandemije koronavirusa bavi i pomalo politikom.

“Trump je NFL igrače nazvao gadovima kada su prosvjedovali tako što su klečali tijekom intoniranja američke himne. Sada imamo ljude koji prosvjeduju zbog policijskog nasilja, a onih naziva nasilnim zločincima”, kazao je Kerr, koji se tu nije zaustavio te je udario još jače, zaboravljajući pritom da prosvjednici jesu izuzetno nasilni te razbijaju i pale od izloga do automobila, sve što im se nađe pod rukom, a što će netko na kraju morati platiti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Eto zašto rasisti nikada ne bi smjeli biti birani u Bijelu kuću”,  poručio je Steve Kerr.

Podsjetimo, kad su Warriosi osvojili naslov prvaka NBA lige odbili su poziv Trumpa u Bijelu kuću, a što je inače tradicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.