Nevjerojatna priča prijelaznog roka vezana uz Marija Mandžukića i Ivana Rakitića…

Foto: fah

Prijelazni rok piše najčudnije priče, tijekom ljetnog plesa milijuna kombinacija je bezbroj, malo od njih se zaista i realizira. Podsjetimo koliko je tek puta hrvatski reprezentativac, Ivan Perišić, ”prelazio” iz Intera u Manchester United da bi na kraju završio posve neočekivano kod Nike Kovača u Bayernu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno se pojavljuju kombinacije koje su na ”granici mogućeg”, naime,  sportski direktor Juventusa proveo je ponedjeljak u Barceloni kako bi s čelnicima katalonskog kluba postigao dogovor glede nekih igrača. Koliko je u tome zaista uspio pokazat će vrijeme, no, navodno su u priču uključena čak dva hrvatska nogometaša, igrač Juventusa Mario Mandžukić s jedne te veznjak Barcelone Ivan Rakitić s druge strane. Barem tako piše Tuttosport, dok Sportitalia dodaje kako je Barcelona pitala za hrvatskog napadača, Marija Mandžukića, koji je navodno potpuno otpisan u Juventusu bez obzira na sjajnu prošlu sezonu, dok je Juve pokazao zanimanje za Ivana Rakitića.

Juventus za bivšeg hrvatskog reprezentativca traži između deset i petnaest milijuna eura, španjolski prvak ima dosta problema u ofenzivnom dijelu momčadi, što nikoga ne čudi s obzirom da su ozlijeđeni Lionel Messi, Luis Suarez i Ousmane Dembele, u petak ih je privremeno napustio Coutinho, koji je otišao kod Kovača u Bayern u sklopu jednogodišnje posudbe.

Dakle, s obzirom na sve navedeno Barcelona trenutno u napadu ima samo jedno, doduše super atraktivno, ime, francuskog reprezentativca Antoinea Griezmanna. Katalonski klub poražen je u 1. kolu španjolskog prvenstva od Athletica u Bilbaou. U drugom kolu desetkovana Barca igra protiv Betisa. Pobjeda se već nameče kao imperativ, bez obzira na ozlijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane čelnicima Juventusa do sada standardni vezni igrač Barcelone, Ivan Rakitić, zanimljiv je tek u operaciji zamjene igrača. Naime, Talijani bi Barci ponudili  Emrea Cana u zamjenu za našeg veznog igrača. Rakitić, podsjetimo, nije počeo prvu utakmicu  La Lige u Bilbau, a Emre Can nije baš u užim planovima novog trenera prvaka Italije, Maurizija Sarrija.

Tijekom razgovora Barcelone i Juventusa spominjali su se još i Paulo Dybala, Luis Suarez, Juan Miranda i Emre Can. Klubovi, uz spomenuti hrvatski dvojac, pokušavaju dogovoriti barem jednu zamjenu igrača. Primjerice, prvak Italije želi lijevog beka Barcelone, Juana Mirandu te su ponudili  osam milijuna eura, no, Katalonci traže više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.